Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Het beste klimtoestel voor jou!

Bij Van Ee Speel hebben we een gevarieerd assortiment met verschillende soorten klimtoestellen. Bij het kiezen van een juiste klimtoestel komt veel kijken. Daar helpen we je graag mee. Op deze pagina vindt je alle informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken.

Klimtoestel voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welk klimtoestel het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een klimtoestel draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Ook een klimtoestel draagt zijn steentje bij in het totaalconcept van onze competentie-ontwikkeling. Kinderen werken aan hun behendigheid, coördinatie in bewegingen en evenwicht. Ook leren ze goed grip te houden en tegelijk te bedenken hoe je jezelf het beste van A naar B kunt verplaatsen. Spannend en leerzaam. Goed voor het zelfvertrouwen van een kind!

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies
Houten vierkanten speeltoestel
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment klimtoestellen

Klimnetten

Extra uitdaging voor de ervaren klimmer.

Bekijk alle klimnetten
Klimwanden

Voor alle leeftijden een uitdaging.

Bekijk alle klimwanden
Speelkastelen

Creëer je eigen fantasiespel.

Bekijk alle speelkastelen
Combinatietoestellen

Combineer klimmen en glijden voor meer plezier!

Bekijk alle combinatietoestellen

Populaire klimtoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Materialen klimtoestellen: van Robinia tot rvs

Voor een eenduidige uitstraling op de speelplaats is het goed om speeltoestellen op elkaar af te stemmen. Zo kies je voor een speelplaats aan de bosrand waarschijnlijk eerder voor natuurlijke materialen als hout en Robinia. Voor openbare speelplaatsen gelden weer andere eisen aan de materialen. Hier is het vooral belangrijk dat het materiaal hufterproof is. Onze klimtoestellen worden o.a. gemaakt van:

  • Robinia: het meestbekende hout voor speeltoestellen, met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast vind je ook schommels van andere houtsoorten in ons assortiment.
  • Rvs: het meest ‘hufterproof’ materiaal. Voor de onderhoudsarme speeltuin.
  • Gekleurd staal: een speelplaats is er om vreugde te brengen. Creëer een extra vrolijke uitstraling met stalen speeltoestellen in de meest sprekende kleuren.

De beste ondergrond voor je klimtoestellen

De meeste klimtoestellen hebben een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een schommel.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een schommel zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met klimtoestel van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close