Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Lees hier de 10 tips voor het vergroten van jouw schoolpleinbudget

Buitenspelen is belangrijk, daar is iedereen het wel over eens. Dat een mooi speelterrein met nieuwe speeltoestellen het spelen leuker, uitdagender én veiliger maakt, is ook geen hogere wiskunde. Toch zijn er nog veel verouderde speelterreinen. Hierdoor gaan kinderen minder buitenspelen en bovendien kan het onveilige situaties opleveren. Vaak is deze situatie geen onwil. Er is simpelweg geen geld voor nieuwe speeltoestellen.

Spelen is erg belangrijk, daarom moet je nooit stoppen bij een simpel ‘geen geld’. Ook hier geldt het aloude gezegde: ‘waar een wil is, is een weg’. Speeltoestellen financieren kan namelijk op meerdere manieren. Vaak is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Om te helpen hebben we enkele tips op een rij gezet. Heb je meer inspiratie nodig? Wij horen het graag en wie weet kunnen we met een ontwerp nog meer financiële ruimte creëren.

1. Doneer een stoeptegel/knikkerpotje

De kosten van stoeptegels, knikkerpotjes en andere kleine materialen die nodig zijn voor een schoolplein zijn niet hoog. Dat betekent al snel dat kinderen of hun ouders een bijdrage kunnen leveren door een of meerdere stoeptegels/knikkerpotjes te doneren.

Kinderen bij knikkerpotje

2. Iedere leerling spaart een euro per week

Vanaf het besluit om een nieuw schoolplein aan te leggen komt er in iedere klas een bus/ton
te staan waar iedere leerling elke week bijvoorbeeld een euro in doet. Zo kan elke klas afzonderlijk ‘sparen’ voor een speeltoestel van hun ‘verlanglijstje’.

3. Organiseer een (Amerikaanse) veiling

Altijd leuk, een (Amerikaanse) veiling! Op iedere school zijn er wel ouders met een eigen bedrijf. Die ondernemers én ook de plaatselijke middenstandsvereniging kunnen zeker een steentje bijdragen door prijzen beschikbaar te stellen. Een leerkracht of ouder met verkooptalent en een vlotte babbel, zal ongetwijfeld zorgen voor een financiële boost voor het nieuwe schoolplein.

Gratis adviesgesprek

4. Oud-leerlingen betrekken

Je ziet het vaker, kinderen van oud-leerlingen die nu op het schoolplein spelen waar hun vader/moeder ‘vroeger’ ook opgroeiden. Een brief voor de oud-leerlingen met daarin de vraag of zij iets willen betekenen op financieel vlak is een fluitje van een cent en zorgt voor geld in het laatje.

5. Klusjes voor opa en oma

Opa’s en oma’s hebben vaak geld over voor (het speelgeluk van) hun kleinkinderen. Succes gegarandeerd als klein-kinderen met een klusjesoverzicht bij hen aankloppen en een bepaald bedrag ontvangen voor een karweitje.

Kinderen doen klusjes om het budget voor het schoolplein te vergroten.

6. Betaal niet alles in één keer

In sommige gevallen is het mogelijk om speeltoestellen te leasen. Het onderhoudsrisico geeft je uit handen en je spreidt de kosten over meerdere jaren. Een andere mogelijkheid is kopen op afbetaling. Neem contact met ons op om de diverse opties te bespreken.

Vraag een offerte aan

7. Subsidies en burgerinitiatief

Als jullie je plein ook buiten schooltijd openstelt, krijgen jullie wellicht subsidie bij de gemeente. Je kunt een beroep doen doen op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) om dergelijke informatie te verkrijgen. Is er voldoende draagvlak? Dien dan een burgerinitiatief in.

8. Handen uit de mouwen

Wat moet je zondervrijwilligers beginnen? Iedereen kan meehelpen bij het afvoeren van bouwafval of het plaatsen van de toestellen. Zijn er ouders of verzorgers die hun vak hebben in de richting van bouw en onderhoud? 1+1=2!

9. Vergeet de fondsen niet

Er zijn een aantal fondsen die financiële middelen beschikbaar stellen voor gezonde speelpleinen. Denk aan Rotary of de Lions, het Oranje Fonds, Rabobank, Autisme Fonds en Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Op de website www.geefomuwregio.nl kun je checken welke goede doelen actief zijn in jouw omgeving.

10. Crowdfunding

Het werkt echt! Benader een grote groep mensen om een kleine bijdrage online in te leggen. Benoem een concreet project, geef aan welk speeltoestel moet worden aangeschaft en hoeveel het kost, stel een termijn en maak inzichtelijk hoeveel geld al binnen is.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten