Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Het beste duikelrek voor jou!

Wie op zoek is naar een eenvoudig en veelzijdig speeltoestel komt al snel uit bij een duikelrek. Vrijwel iedereen heeft er vroeger wel aan gehangen, koprollen op gedaan en er zo ver mogelijk vanaf gezwaaid. Dit klassieke speeltoestel biedt meer dan vertier; het helpt kinderen in de ontwikkeling van hun motoriek en sociale vaardigheden. 

Bij Van Ee Speel vind je professionele duikelrekken in allerlei samenstellingen en hoogtes voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Wij helpen je graag hét duikelrek te kiezen dat jouw speelplaats compleet maakt.

Duikelrekken voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welk duikelrek het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een duikelrek draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Ook een duikelrek draagt zijn steentje bij in het totaalconcept van onze competentie-ontwikkeling.

  • Sociaal: elkaar uitdagen, van elkaar leren en met anderen afstemmen wanneer de volgende mag; kinderen ontwikkelen al samen spelend hun sociale interactie.
  • Emotioneel: door het samen spelen met vriendjes of vriendinnetjes wordt het kind uitgedaagd om grenzen te verleggen. Daarbij groeit het zelfvertrouwen.
  • Motorisch: de verschillende kunstjes verbeteren kracht, conditie, snelheid en lenigheid. 

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies
Duikelrek robinia
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment duikelrekken

Duikelrekken

Wij hebben een uitgebreid assortiment duikelrekken.

Bekijk alle duikelrekken

Populaire duikelrekken

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Materialen duikelrek: van Robinia tot rvs

Voor een eenduidige uitstraling op de speelplaats is het goed om speeltoestellen op elkaar af te stemmen. Zo kies je voor een speelplaats aan de bosrand waarschijnlijk eerder voor natuurlijke materialen zoals hout en Robinia. Voor openbare speelplaatsen gelden weer andere eisen aan de materialen. Hier is het vooral belangrijk dat het materiaal hufterproof is. Onze duikelrekken worden o.a. gemaakt van:

  • Robinia: het meestbekende hout voor speeltoestellen, met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast vind je ook schommels van andere houtsoorten in ons assortiment.
  • Rvs: het meest ‘hufterproof’ materiaal. Voor de onderhoudsarme speeltuin.
  • Gekleurd staal: een speelplaats is er om vreugde te brengen. Creëer een extra vrolijke uitstraling met stalen speeltoestellen in de meest sprekende kleuren.

De beste ondergrond voor je duikelrek

Een duikelrek heeft een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een duikelrek.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een duikelrek zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met duikelrek van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten