Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Het beste draaitoestel voor jou!

Kinderen krijgen er vaak geen genoeg van; draaitoestellen. Of het nu een draaitoestel in de speeltuin of op het schoolplein is. Kinderogen schitteren en hun schaterlach is voortdurend hoorbaar: ‘Nog sneller!’. De combinatie van evenwicht bewaren, snelheid houden en in een draaitoestel draaien is een heerlijk gevoel. Door een professioneel draaitoestel leren kinderen de bereikbaarheid van hun evenwichtsgevoel kennen. Na een paar rondes op een draaitoestel staan ze soms even te tollen op hun benen. Dit gevoel gaat snel weer over, maar ze ervaren wel het effect van snelheid en ronddraaien. En leren hun grenzen kennen.

Bij Van Ee Speel vind je een ruim assortiment draaitoestellen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een draaitoestel is een absolute aanvulling op jouw speelplaats. Overweeg je het om een draaitoestel te kopen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies, vraag een offerte aan of lees hieronder verder voor meer informatie.

Draaitoestellen voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welk draaitoestel het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een draaitoestel draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Ook een draaitoestel draagt zijn steentje bij in het totaalconcept van onze competentie-ontwikkeling. In evenwicht blijven, snelheid en je kracht gebruiken staan centraal bij deze speeltoestellen en brengen daarom extra speelwaarde.

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies

Hier hebben kinderen al plezier met een draaitoestel

Filter

Klimtoestel met schommel

Kees Bakelserf – Gemeente Amersfoort

We hebben weer een prachtige speelplaats mogen opleveren in Amersfoort. Ook deze keer is er…
RVS speeltoestel openbare ruimte
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment draaitoestellen

Draaitoestellen

Ontdek ons complete assortiment draaitoestellen.

Bekijk alle draaitoestellen

Populaire draaitoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Veilig spelen op een draaitoestel

Veiligheid gaat voor alles. Zeer zeker als het gaat om draaitoestellen. Voor onze draaitoestellen geldt de regel van een ondergrond. Wij maken gebruik van veiligheidsgras, natuurgras, rubber tegels of Tiger Mulch. 

Toestellen met een gedwongen beweging, zoals draaitoestellen en schommels, vragen extra aandacht bij de inrichting van het schoolplein. Rennende kinderen steken graag een looproute af. Ze mogen dan niet gegrepen worden door kinderen die van een draaiend toestel af springen. Praktisch houdt dit in de dat veiligheidszone van het draaitoestel niet mag overlappen met een veiligheidszone van een ander speeltoestel. Hiermee verklein je de kans op ongelukken zo goed mogelijk. Onze adviseurs leggen je hier graag alles over uit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

De beste ondergrond voor je draaitoestel

Een draaitoestel heeft vaak een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een draaitoestel.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een draaitoestel zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met draaitoestel van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten