Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Duurzaamheid: een modewoord, zo lijkt het. Feitelijk draait het erom dat we tegemoetkomen aan onze eigen levensbehoeften, zonder dat we daarmee onze (klein)kinderen tekortdoen. Simpelweg alles opmaken en het milieu ernstig vervuilen is écht een no go. Van Ee gebruikt duurzaamheid niet als modeverschijnsel, maar om bij een nieuw schoolplein de kosten behapbaar te houden én om toekomstbestendige schoolpleinen aan te leggen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Op school (en thuis) leren we kinderen zorg te dragen voor het milieu en hun (sociale) omgeving. Voordoen is daarbij van groot belang. Het spreekwoord zegt niet voor niets: goed voorbeeld doet goed volgen. Van Ee Speel heeft een scala aan mogelijkheden om uw (nieuwe) schoolplein zodanig in te richten of te renoveren dat het milieu niet of nauwelijks wordt belast. Hoe? Door het gebruik van natuurlijke materialen en door te hergebruiken waar het kan.

Gratis adviesgesprek
Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Natuurlijke materialen

Uit recent onderzoek van Wageningen university & research blijkt dat een natuurlijke omgeving bijdraagt aan de gezondheid van mensen:

  • het zet aan tot sociaal contact
  • het draagt bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen
  • het bevordert persoonlijke ontwikkeling en zingeving
  • het stimuleert bewegen
  • het vergroot het concentratievermogen

Stuk voor stuk elementen waar geen juf of meester tegen zal zijn. Daarom maken we bij Van Ee werk van een groen schoolplein, met volop beplanting en oog voor duurzaamheid. Waar aandacht is voor natuurlijk spelen. Combineer het groen met zand, wat overigens 100% recyclebaar is, en er ligt al een mooie basis voor een duurzaam schoolplein. Ook water is onmisbaar. Wij voeren het water niet af, maar laten het bezinken op het plein zodat het groen zichzelf kan ‘onderhouden’. En wat dacht u van boomstammen? Eindeloos klim- en klauterplezier gegarandeerd!

Hergebruik speeltoestellen

Op het moment dat de keuze voor een nieuw schoolplein is gemaakt, worden bestaande speeltoestellen vaak met andere ogen bekeken. Niet alles brengen we zomaar naar de vuilstort. Delen zijn herbruikbaar of soms hele speeltoestellen zijn opnieuw herbruikbaar. Van Ee Speel levert speeltoestellen die volledig demontabel zijn zodat de onderdelen gescheiden kunnen worden afgevoerd of verwerkt tot nieuwe producten. Ook bij een verhuizing kunnen speeltoestellen eenvoudig verplaatst worden. Zo vindt u onze uitgebreide collectie speeltoestellen waarbij hout en staal van elkaar gescheiden worden. Maak kennis met de duurzaamheidsvisie van Van Ee Speeltoestellen!

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close