Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Schoolplein inrichten

Ik wil persoonlijk advies
Dubbele schommel schoolplein

Een schoolplein waar iedereen plezier aan beleeft!

Een schoolplein is dé plek waar kinderen leren spelen en spelend leren. Kinderen zijn een groot deel van hun tijd op school. Het schoolplein moet dus een plek zijn waar ze veilig kunnen spelen, ontdekken en ontspannen.  Belangrijk bij een schoolplein inrichten, is om ruimte te bieden aan verschillende activiteiten. Zo geef je kinderen de mogelijkheid om alle zeven competenties te ontwikkelen tijdens het spelen.

Wil je (opnieuw) jouw schoolplein inrichten? Dan zit je goed! Alles wat komt kijken bij een schoolplein inrichten voor ultiem speelplezier, leggen we je uit op deze pagina.

Meer informatieBekijk schoolpleinprojecten

Wil jij ook maximaal plezier op je schoolplein?

Neem dan contact op voor persoonlijk advies over jouw schoolplein. We denken graag met je mee!

Onze werkwijze

Een schoolplein inrichten: hoe doe je dat?

Een schoolplein inrichten. Het is een vak apart. Het uitzoeken van speeltoestellen voor op het schoolplein is vast niet iets wat binnen jouw dagelijkse takenpakket valt. Wij snappen dan ook heel goed dat het vragen met zich mee brengt. Wat is het belangrijkst om rekening mee te houden? Kwaliteit? Grootte? Stijl? 

Daarom zijn wij er voor jou met persoonlijk advies over het (her)inrichten van jullie schoolplein. Bij Van Ee staat de ontwikkeling van het kind voorop. Waar jullie – juffen en meesters – binnen de ontwikkeling stimuleren, gaan wij buiten verder. Door de juiste speeltoestellen te plaatsen, zorgen we er samen voor dat kinderen onbewust, op een leuke manier ontwikkelen. Een rijke variatie aan speelaanbod is daarbij cruciaal. Dan verveelt de leerling zich nooit.

Maximaal plezier met het Fundament van Van Ee!

In 3 stappen naar méér plezier op je schoolplein!

Concept Van Ee Speel

Op basis van 30 jaar ervaring ontwerpen onze experts, samen met jullie, een speelplein waar plezier tot leven komt. Looplijnen, speelzones, competenties, groenvoorziening... aan alles wordt gedacht!

Kaders in het ontwerp

Het aantal leerlingen, de grootte en ligging van het plein én de omgeving zijn, net als het budget, belangrijke elementen om mee te nemen.

Visie van de school

De visie van de school op het gebied van spelen én de wensen van leerlingen, leerkrachten, ouders en het schoolbestuur zijn het startpunt van het nieuwe plein.

Persoonlijk advies voor jouw schoolplein? Neem contact met ons op!

Dan maken we samen een plan voor een goed doordacht schoolplein, dat helemaal aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Laat onderstaand jouw contactgegevens achter. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op. Bellen of mailen mag uiteraard ook.

Zo richten we samen jouw schoolplein in

Swipe om meer te zien

 

Doordacht een schoolplein inrichten, daar wordt iedereen blij van

Directie

Een schoolplein inrichten op een manier waardoor kinderen veilig kunnen spelen en ontwikkelen, daar wordt iedereen blij van. Past het ook nog binnen het budget? Dan is de directie zeer tevreden. 

Leerkrachten

Een goed ingericht schoolplein, zorgt voor ontspanning onder jouw leerlingen. Ze kunnen buiten hun energie kwijt, waardoor er minder onrust en ruzie in de klas is. Door deze ontspanning, kunnen kinderen zich beter concentreren en verbeteren hun resultaten.

Ouders

Een vrolijk, ontspannen kind en geen kleerscheuren door speelplaatsen. Daar doe je het als ouder voor, toch? Op het schoolplein wordt jouw kind uitgedaagd, binnen veilige grenzen. Zo blijft jouw kind (en zijn/haar kleding) heel.

Omwonenden

Bij een schoolplein inrichten komt meer kijken dan enkel speelplezier. Het oog wil namelijk ook wat. Als wij het schoolplein inrichten, houden we hier altijd rekening mee. Daarnaast gebruiken we hufterproof speeltoestellen, zodat het schoolplein ook toegankelijk is voor kinderen uit de buurt, die hier niet naar school gaan.

Leerlingen

We zeiden het eerder al: het kind staat centraal bij de schoolpleinen. Wanneer wij het schoolplein inrichten, houden we met alle leeftijdscategorieën rekening. Zo is er voor iedereen ruimte om te spelen, plezier te maken en onderbewust ook de 7 competenties te ontwikkelen.

Vandaag nog persoonlijk schoolplein advies ontvangen?

Dat kan! Vul het formulier in, dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op.

Meer plezier uit je schoolplein?

7 tips voor jaren speelplezier!

1

Laat je visie en kernwaarden niet alleen binnen, maar ook buiten op het schoolplein terugkomen.
2

Creëer slimme looplijnen, zichtlijnen en speelzones. Zo voorkom je conflicten.
3

Gebruik een variatie aan speeltoestellen en activiteiten. Zo zorg je ervoor dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen op alle 7 competenties.
4

Met minder mensen pleinwacht lopen? Zorg voor duidelijke looplijnen en zichtlijnen. Dan houd je makkelijker overzicht.
5

Verdiep je in de voor- en nadelen van spelen in, om óf zonder groen.
6

Houd binnen je budget rekening met aanschaf én onderhoud. Zo blijft het schoolplein komende jaren hét visitekaartje van jullie school.
7

Houd bij het ontwerpen en bouwen van het schoolplein rekening met alle betrokkenen. Zo beleeft iedereen plezier aan het plein; leerlingen, ouders, leerkrachten, bestuur én degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Keuzestress? Deze speeltoestellen zijn populair op schoolpleinen

Veilig spelen

Valondergronden op het schoolplein

Omdat een schommel een valhoogte heeft van 60 cm of hoger, ben je verplicht om een valondergrond te plaatsen. Bij Van Ee bieden we jou verschillende valondergronden wanneer we jouw schoolplein inrichten:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft een natuurlijke uitstraling aan het schoolplein. Omdat het materiaal vast ligt, geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat wij veiligheidsgras ook in het geel, blauw en rood aanbieden?
  • Rubbertegels: ze worden steeds minder gebruikt op schoolpleinen, maar ook rubbertegels zijn veilig onder een schommel.
  • Valzand: wanneer jullie schoolplein een speelplaats heeft met zand als ondergrond, mag de schommel hierop geplaatst worden. Omdat valzand uit los materiaal bestaat, raden wij dit af op schoolpleinen waar de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal geeft de speelplek een natuurlijk uitstraling. In combinatie met struikjes, creëer je leuke speelzones. Doordat het materiaal los ligt, verspreidt het zich door het lopen en spelen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond
natuurlijk schoolplein schommel
Schoolplein advies?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies over jouw schoolplein.

André
Schoolplein advies op maat
Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Zo breng je plezier op jouw schoolplein

Speelmagazine

We delen onze ervaring met een schoolplein inrichten graag. Afgelopen jaren hebben we meer dan 1.500 verschillende schoolpleinen mogen ontwerpen. De ervaring die wij hierbij op deden, delen wij graag met jou in ons Speel magazine. Jaarlijks creëren wij drie edities, boordevol advies en inspiratie. Wil jij hem als eerst ontvangen? Schrijf je dan in!

Ontvang ook ons Speel magazine
Fundament

Het Fundament is de basis wanneer wij een schoolplein inrichten. Het Fundament zorgt dat iedereen die betrokken is bij het schoolplein, plezier beleeft aan het nieuwe schoolplein. Wil je persoonlijk schoolplein advies? Vraag een gratis schoolpleinscan aan! Samen ontdekken we welke wensen en mogelijkheden er zijn én ontdek je hoe we nog meer speelplezier brengen op jouw schoolplein.

schoolplein inrichten
Gratis schoolpleinscan
Pleziermakers

Om de wensen en mogelijkheden voor jullie schoolplein in kaart te brengen, spelen we een spel: Pleziermakers. Dit spel geeft inzicht in de wensen die er zijn bij de leerlingen, leerkrachten en de directie. Tijdens het spel stellen onze adviseurs slimme vragen, waardoor het schoolplein steeds meer vorm krijgt. Het resultaat: een concept-speelplein waar iedereen blij mee is.

Bekijk projecten

Schoolplein advies & inspiratie

Adviesartikelen

Bij een schoolplein inrichten komt veel kijken. Het staat nooit stil en wij leren iedere keer bij. Deze kennis houden we niet voor onszelf, maar delen we graag met jou. In onze adviesartikelen nemen we je mee in de laatste trends. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Lees adviesartikelen
Inspiratieartikelen

Inspireren is één van de mooist dingen om te doen. Daarom hebben we de leukste, meest unieke en grootse ideeën verzameld, om je op weg te helpen. Wij denken graag mee op welke manier jullie jullie schoolplein uniek en uitdagend maken en tegelijkertijd praktisch en overzichtelijk.

Bekijk speelplaatsinspiratie
Projecten

Afgelopen jaren hebben we ruim 1.500 schoolpleinen opnieuw mogen inrichten. Super dankbaar werk. Die glimlach op het gezicht van het kind als ze hun nieuwe schoolplein zien is onbetaalbaar. Om jou alvast een idee te geven over hoe wij schoolpleinen inrichten, nemen we je graag mee in onze projecten. Ook kun je gratis ons Speel magazine, boordevol inspiratie en advies, aanvragen.

Bekijk projecten

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close