Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Veelgestelde vragen

Producten

Welk materiaal gebruiken jullie voor de speeltoestellen?

We maken gebruik van Robiniahout, Larikshout, gelamineerd Noord-Europees Grenenhout, Verzinkt staal en Roestvast staal. Hiermee realiseren wij speelplekken in verschillende stijlen. Stalen klimtoestellen en Roestvrijstalen speeltoestellen worden vaak gebruik in een omgeving waar minder sociale controle is of sprake is van vandalisme. De klimnetten zijn gemaakt van staalkabel met een omhulsel van kunststof. Oersterk en kindvriendelijk.

Kan ik speeltoestellen online bestellen?

De prijs van een speeltoestel kan via een offerteaanvraag aangevraagd worden. Wij hebben hier voor gekozen om teleurstelling achteraf te voorkomen en u op voorhand e.e.a.. te kunnen vertellen over de bijkomende kosten in jullie situatie. Elke speelsituatie is anders. Verder stemmen wij graag met je af wie de opleverinspectie verzorgt voordat het speeltoestel in gebruik kan worden genomen.

Wat is de levertijd van de speeltoestellen?

In de regel is de levertijd van speeltoestellen tussen de vijf (5) en acht (8) weken. De levertijd van speeltoestellen en speelaanleidingen varieert echter ook sterk per fabrikant. Wanneer je een complete speelplek of schoolplein gaat aanleggen dan is de levertijd vaak nog wat langer omdat er meerdere fabrikanten aanvullende materialen zoals dubbelstaafmat hekwerken, betonnen zandbakken en fietsenstallingen voor het schoolplein leveren welke tegelijkertijd geïnstalleerd moeten worden.

Wat moet ik doen als een onderdeel van een speeltoestel aan vervanging toe is?

Allereerst besluiten of het speeltoestel nog gebruikt kan worden zonder dat de gebruikers gevaar lopen op letsel. Als je twijfelt neem dan geen risico maar zet in dat geval zet het toestel af. Om een snelle reparatie mogelijk te maken is het handig om de gegevens van het speeltoestel bij de hand te hebben wanneer je contact opneemt met Van Ee Speel via 0342-751950 of service@vaneespeel.nl. Ook het sturen van foto’s werkt goed. Monteer je het onderdeel zelf? Dat is prima. Maak wel altijd van alle werkzaamheden een aantekening in het logboek van het speeltoestel. Zo voldoet je aan de gestelde eisen volgens de zogenaamde WAS (wet attractie,- en speeltoestellen).

Zit er garantie op de gecertificeerde speeltoestellen?

Jazeker! Elke fabrikant heeft wel zijn eigen voorwaarden. Vraag er naar bij het ontvangen van de offerte of lees er meer over elders op deze website. Garantie op speeltoestellen wordt meestal onderscheiden in garantie op de materialen, de hoofdconstructie en slijtage gevoelige onderdelen. Op slijtagegevoelige onderdelen zoals klimtouwen, touwladders, schommelhaken is de garantie altijd korter dan op de hoofdconstructie.

Kosten & subsidie

Zijn er subsidies voor de aanleg van een schoolplein?

Vaak zijn er op lokaal niveau bijdragen mogelijk van Rotary clubs en dergelijke. Ook zijn er veel gemeenten en provincies die spelen en vergroening stimuleren. De bijdragen verschillen per instantie. Ook sommige banken stimuleren het lokale school,- en verenigingsleven. Het Rabobank ledenfonds is hier een voorbeeld van.

Wat kost een schommel?

De prijs van een robuuste schommel bestemd voor scholen of gemeenten bestaat uit meerdere onderdelen.

De prijs van het toestel zelf €1500,- tm €3000,-

De fundatie en montagekosten €500,- tm €900,-

Een eventuele ondergrond van val dempend materiaal.

hiermee komt de totale prijs voor levering en plaatsing incl. btw op ca. 6000,- euro

Wat kost een groen schoolplein?

Naast de aanleg van het schoolplein zoals hierboven omschreven dien je bij een groen plein rekening te houden met jaarlijkse onderhoudskosten aan het groen. Maar wellicht ook met extra onderhoud aan de vloerbedekking in de school en dergelijke.

Wat is de gemiddelde prijs voor een nieuw schoolplein?

Prijzen hangen nauw samen met de grootte van het plein en de wensenlijst van het schoolteam de ouders en de kinderen. Gaat het om het 1 op 1 vervangen van toestellen dan zijn de kosten meestal goed te overzien. Bij Van Ee Speel gebruiken we deze kengetallen om een indruk te geven van het benodigde budget.

Kunnen we ook in termijnen betalen?

De aanleg van het nieuwe schoolplein wordt altijd in gedeelten betaald. Als de school gebruik wil maken van een meerjarige financiering dan kan dat. Vraag hiervoor een offerte aan bij uw accountmanager.

Kan Van Ee Speel ook subsidie voor mij regelen?

Op onze website vindt u de whitepaper ‘Hoe financier ik mijn schoolplein’. Hierin geven we tips die bijdragen aan de financiering. De subsidie dient u zelf aan te vragen als ontvanger. Er zijn adviseurs die u kunnen begeleiden. Het nadeel hiervan is dat hun bijdrage een (groot) deel van de ontvangen subsidie kan bedragen.

Schoolpleinen

Hoeveel tijd en geld moet ik betalen aan onderhoud van een groen plein?

Meer groen brengt altijd meer onderhoudswerk met zich mee. Door slim om te gaan met groen en de juiste keuzes te maken kun je de hoeveelheid onderhoudswerk aan laten sluiten bij jullie situatie. Houd er rekening mee dat er in de jaarlijkse begroting ruimte is voor extra groenonderhoud door een ervaren hovenier. De hoogte van de kosten hangt mede af van de bereidheid van ouders en leerkrachten om het groene schoolplein (vooral) op de langere termijn te onderhouden.

Er is veel ruzie op ons plein. Hoe zorgen we dat dat minder wordt?

Door er voor te zorgen dat het de aanwezige spel-, en verblijfsfuncties aansluiten bij de behoeften van kinderen. Lees hier meer over in ons competentie-concept.

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de pleinwacht altijd overzicht heeft?

Door bij het ontwerpen van een nieuw schoolplein rekening te houden met zogenaamde zichtlijnen is het heel goed mogelijk om de veiligheid van kinderen te borgen. Ook het in de richting van de looproute plaatsen van gesloten speelelementen zoals, kruipbuizen van beton vergroten het overzicht. Bedenk dat verstopplekken voor kinderen zijn en dus niet per se hoog of groot hoeven te zijn.

Montage

Hoe worden kinderen beschermd tijdens de bouw van het plein?

Door samen de werkvolgorde door te spreken beperken we de risico’s tijdens de aanleg. De bouwplaats wordt afgezet met hekken. En als het een grote verbouwing is spelen kinderen tijdelijk elders in de buurt van de school, op het voor-, of achterplein.

Kunnen de kinderen buiten blijven spelen tijdens de aanleg van het nieuwe schoolplein?

Meestal is dat goed mogelijk omdat wij de bouwplaats bij voorkeur afzetten met bouwhekken van 2 meter hoog. Hierdoor kunnen de kinderen goed volgen wat er zoal gebeurd tijdens de bouw van de speeltoestellen.

Met wie neem ik contact op als ik iets wil weten tijdens de montage?

Op locatie is er altijd één aanspreekpunt om te overleggen. Komen jullie er samen niet uit dan neemt hij contact op met de collega werkvoorbereider om jullie het juiste antwoord te kunnen geven.

Kunnen we de aanleg/montage zelf verzorgen?

Het is mogelijk om speeltoestellen zelf te monteren met handige ouders. Wel is het verplicht om een opleverinspectie uit te voeren. Dat Doet Van Ee Speel voor jullie. Zo ben je verzekert van juiste montage en kunnen wij met een gerust hart de garantie verlenen op het speeltoestel.

Wat gebeurd er met de oude speeltoestellen?

Als speeltoestel technisch in orde zijn kunnen ze een twee kans krijgen bij b.v. een zorgboerderij bij jou in de buurt of een hulpgoederen-actie in Oost-Europa. Als het speeltoestel te oud is wordt materialen zo goed mogelijk gescheiden afgevoerd naar een verwerkingsbedrijf.

Hoe krijgen we de speeltoestellen aangeleverd?

Dat kan als bouwpakket met een handleiding of geheel compleet geïnstalleerd door Van Ee Speel.

Aankoopproces

Kan ik het gewenste speeltoestel komen bekijken?

Bij Van Ee Speel tref je geen showroom aan met allerlei speeltoestellen. Wel kunnen wij je, op afspraak, in contact brengen met onze klanten waar we toestellen van jouw keuze geïnstalleerd hebben. In heel Nederland hebben wij inmiddels speeltoestellen geplaatst. Op afspraak kunnen wij je een rondleiding en een product presentatie geven op ons bedrijf in Kootwijkerbroek zodat je een goede indruk heeft van alle materialen, veiligheidseisen en de speelmogelijkheden die we voor je kunnen realiseren.

Wat is de kwaliteit van de speeltoestellen?

De verschillende fabrikanten hebben verschillende kwaliteitsniveaus. Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan om te kunnen beoordelen welke kwaliteit er nodig heeft is in jullie situatie. Het gaat tenslotte om de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

De kwaliteit en daarmee de levensduur van houten toestellen kunnen we bijvoorbeeld verlengen door stalen grondankers te gebruiken. Hierdoor kan het hout geen vocht opnemen uit de bodem en gaat het langer mee.

Ondergronden

Welke ondergrond moet er onder een speeltoestel?

De valhoogte van het speeltoestel is daarbij van belang. De valhoogte van het toestel tref je aan in de handleiding en op het certificaat. Tot een valhoogte van 60cm mag je gebruik maken van een verharde ondergrond. Tot 1 meter is gras/grond toegestaan. Natuurgras mag tot een valhoogte van 150cm. Als er sprake is van een hoge speeldruk loop je het risico dat het natuurgras na een paar weken is weggespeelt en voldoet u niet meer aan de eisen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een ondergrond van boomschors, kunstgras met een zachte onderlaag of rubberen tegels.

Welke ondergronden zijn er allemaal?

  • Kunstgras
  • Rubberen tegels
  • EPDM Gietrubber
  • Boomschors
  • Houtsnippers
  • Valzand

Al deze val dempende materialen dienen een certificaat te hebben conform EN-1177

Ontwerp

Moet ik het ontwerp laten maken door een ontwerpbureau?

Dat is niet per se nodig. Speelplaatsadviseurs van Van Ee Speel meten jullie plein op.  Zij delen deze info met onze eigen ontwerpers om een concept te laten maken. Dit wordt met jullie besproken en waar nodig aangepast. Dit plan is tegelijkertijd voorzien van een prijsberekening zodat je exact weet wat e.e.a. kost. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken.

Het is natuurlijk mogelijk om een plan op te laten stellen door bijvoorbeeld een landschapsontwerper. Vraag vooraf goed na of hij of zij ervaring heeft met het intekenen van speelelementen en kennis heeft van valdempende zones, valhoogtes. Zo voorkom je extra kosten tijdens de aanleg.

Kan ik een 3D ontwerp krijgen?

Bij Van Ee Speel zijn 3D beelden vaak een onderdeel van de ontwerptekening.

Veiligheid & regelgeving

Zijn alle speeltoestellen veilig?

Dat zou wel zo moeten zijn. Door veelvuldig gebruik, verkeerde montage of weersinvloeden kan een veilig, gekeurd toestel toch onveilig worden. Daarom is het van belang dat een toestel periodiek geïnspecteerd wordt.

Is spelen op het schoolplein gevaarlijk?

Spelen bestaat voor een deel uit risico’s nemen. Wat wij als volwassenen moeten doen is het bewaken van de grens waar risico overgaat in een gevaar. Dat mag niet. Daarom zijn er keuringen en inspectie nodig.

Worden de speeltoestellen door jullie zelf geïnspecteerd en gekeurd?

Speeltoestellen moeten voldoen aan de norm EN-1176 en beschikken over een geldig certificaat van goedkeuring door een aangewezen keuringsinstantie. In Nederland zijn dat b.v. de TUV of het Keurmerkinstituut. Bij de levering of plaatsing van een nieuw speeltoestel ontvangt je een logboek.

Waar moet een speeltoestel aan voldoen?

Van Ee Speel kan de periodieke inspectie verzorgen inclusief digitale verslaglegging in het logboek.

Wanneer moet een speeltoestel gekeurd worden?

Van Ee Speel kan de periodieke inspectie verzorgen inclusief digitale verslaglegging in het logboek.

Ben ik nog wat verplicht na oplevering? (bijv. jaarlijkse keuring?)

Zodra een fabrikant een nieuwe speeltoestel op de markt brengt is het nodig dat het toestel een typecertificaat heeft door een zogenaamde Aangewezen KeuringsInstantie (AKI).

Wat is een logboek en wat moet ik daarmee?

Hierin registreert de eigenaar/beheerder het periodieke onderhoud en de visuele inspecties zoals deze door de fabrikant worden voorgeschreven. Ook ongevallen en bijna-ongevallen dienen hierin te worden opgenomen.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten