Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Het beste fantasiespel voor jou!

‘Taatutaatutaa! Hier komt de politie aan. Ik heb je, je gaat naar de gevangenis’. Of: ‘Je moet luisteren naar de juf. We gaan nu een werkje maken.’ Heerlijk om kinderen in hun fantasiewereld bezig te zien. Het ene rollenspel is nog niet ten einde of een volgend bij elkaar gefantaseerd spel begint. Het tovert vaak een glimlach op de gezichten van ons als volwassenen. Fantasiespellen (‘doen alsof’) zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Fantasiespel op iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welk fantasiespel het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Fantasie draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Kinderen leren tijdens al die fantasiespellen dingen na te spelen vanuit allerlei perspectieven. Ze bedenken zelf een plot, met eigen taal en emoties. Terwijl een kind een piraat is, in een grote storm op zee zit, restaurantje speelt, de pop in bad doet of samen met vriendjes een zelfbedacht avontuur beleeft, leren kinderen problemen oplossen, samenwerken en flexibel denken. Op zo’n manier worden kinderen sociaal en cognitief vaardig. Het prikkelt bovendien creativiteit en maakt kinderen gelukkiger. Ontwikkelingspsychologen geven aan dat het belangrijk is dat kinderen zich kunnen verliezen in hun fantasie. Zo wordt de wereld een groot leerproces.

Persoonlijk advies
Thema klimtoestel recreatie
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment fantasiespellen

Fantasiespellen

Wij hebben een groot assortiment fantasiespellen.

Bekijk alle fantasiespellen

Populaire fantasiespellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Materialen fantasiespellen: van Robinia tot rvs

Voor een eenduidige uitstraling op de speelplaats is het goed om speeltoestellen op elkaar af te stemmen. Zo kies je voor een speelplaats aan de bosrand waarschijnlijk eerder voor natuurlijke materialen zoals hout en Robinia. Voor openbare speelplaatsen gelden weer andere eisen aan de materialen. Hier is het vooral belangrijk dat het materiaal hufterproof is. Onze speeltoestellen worden o.a. gemaakt van:

  • Robinia: het meestbekende hout voor speeltoestellen, met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast vind je ook schommels van andere houtsoorten in ons assortiment.
  • Rvs: het meest ‘hufterproof’ materiaal. Voor de onderhoudsarme speeltuin.
  • Gekleurd staal: een speelplaats is er om vreugde te brengen. Creëer een extra vrolijke uitstraling met stalen speeltoestellen in de meest sprekende kleuren.

De beste ondergrond voor je speeltoestel

Veel speeltoestellen hebben een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een hoog speeltoestel.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook het speeltoestel zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met fantasiespeeltoestel van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten