Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Speeltoestellen voor openbare ruimte

Veilig en uitdagend spelen in de buurt!

Account aanmaken

Buiten spelen is van groot belang voor het welzijn van kinderen. Maar hoe krijg je die kinderen van binnen, naar buiten?

Om daarvoor te zorgen moet de buitenruimte aantrekkelijk gemaakt worden voor kinderen en jongeren. Om tot een goed ontwerp te komen is het dan ook wenselijk dat het ontwerp in samenspraak gemaakt wordt met de buurtbewoners.

InspiratieBuurtparticipatieAccount aanmaken

Vandaag nog advies aanvragen voor jullie speelplek?

Aarzel niet langer. We reageren binnen 1 werkdag met advies op maat.

Buurt

Hoe kan ik helpen mijn wijk beweegvriendelijk te maken?

Uit onderzoek blijkt dat buurtparticipatie een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de leefbaarheid. Mensen die zich inzetten voor de buurt, bouwen mee aan een sterkere binding. Hierdoor zullen zij minder snel vertrekken.

Om de gemeente te ontlasten bieden wij buurtparticipatie aan, in verschillende vormen. Neem contact op om verschillende mogelijkheden te bespreken. Dan kijken we samen welke vorm het beste past bij jouw gemeente!

Om de omgeving bij de aanleg te betrekken laten we bewoners online hun speelwensen doorgeven. De ontwerpen van de speelplaats worden online gedeeld zodat bewoners feedback kunnen geven en een keuze kunnen maken. Aan de hand daarvan doen we aanpassingen, zodat ook de wensen van de bewoners in het geheel terugkomen. Dit resulteert in tevreden gebruikers en een tevreden ambtenaar!

Wat maakt een goede speelplek?

Op deze vraag zullen verschillende antwoorden komen. Een speeltoestellen leverancier zal hier anders tegenaan kijken dan een gemeenteambtenaar en een bewoner zal waarschijnlijk weer een ander antwoord geven. Natuurlijk zijn er enkele basisvoorwaarden waarvan veiligheid en diversiteit er twee zijn. Maar op welke manier kan een speelplaats geoptimaliseerd worden? Wij denken met jou mee! Dit doen wij door de volgende zaken voor u te organiseren

Ontwerp speelplaats

Buiten spelen is van groot belang voor het welzijn van kinderen. Maar hoe krijg je die kinderen van binnen, naar buiten? Om daarvoor te zorgen moet de buitenruimte aantrekkelijk gemaakt worden voor kinderen en jongeren. Om tot een goed ontwerp te komen is het dan ook wenselijk dat het ontwerp in samenspraak gemaakt wordt met de buurtbewoners. Maar om een speelplaats te ontwerpen dat aantrekkelijk is voor alle kinderen, de ouders en de gemeente, zijn een paar basisvoorwaarden verbonden. Waar kijken we naar als het gaat om speelplaatsontwerp?

Buurtparticipatie

Wie aan kinderen in basisschoolleeftijd vraagt of ze graag buitenspelen, antwoorden 7 op de 10 kinderen dat de eigen buurt saai is ingericht. Om het buitenspelen leuker te maken willen kinderen graag meer diverse speelmogelijkheden in hun buurt. Dus niet allen die schommel en dat duikelrekje, maar ook eens een hele grote klimtoren, waarbij het écht spannend is om naar boven te klimmen. Kinderen willen graag meedenken en praten over het leuker maken van buitenspelen in hun eigen buurt en met de kinderen ook de ouders.

Adviseren over speelbeleid

Het inrichten van een speelplaats kost veel werk. Daarom is het handig als een gemeente duidelijke richtlijnen heeft voor nieuw in te richten speelplaatsen. Van Ee adviseert u over deze richtlijnen. Hierbij zorgen we ervoor dat de wensen van de gebruikers én de kaders van de gemeente in acht worden genomen.

De beste toekomstgerichte plannen op het gebied van spelen zijn die plannen die randvoorwaarden neerzetten en die ruimte geven. Ruimte aan ontwikkeling, ruimte aan experimenten op het gebied van bijvoorbeeld participatie én ruimte aan het kind, de bewoners en leveranciers. De vastgestelde plannen zorgen voor een eerlijke verdeling, veiligheid, kwaliteit en zegt iets over de doelen voor de buitenruimte in de wijk.

Montage

Ons eigen montageteam is het over één ding eens: de aanleg van speelpleinen is een dankbare klus! Daarom zetten onze proffesionals zich met al hun energie in om mooie speelmogelijkheden tot stand te brengen. Onze monteurs zijn gewend om te werken op plaatsen waar kinderen spelen, en nemen daarom alle voorzorgsmaatregelen in acht. Zo blijft veiligheid gewaarborgd.

Speeltoestellen

Doordat wij verschillende leveranciers hebben kunnen wij jou een gevarieerd aanbod speeltoestellen aanbieden. Door onze ervaring weten wij welke speeltoestellen het beste passen bij de openbare ruimte. Wilt je weten welke speeltoestellen wij hebben? Bekijk dan eens onze catalogi.

Wil je samen eens nadenken welke speeltoestellen het beste geschikt zijn voor jouw gemeente of wijk? 

Onderhoud en inspectie

Om speelplezier te kunnen waarborgen en ongelukjes zoveel mogelijk te voorkomen, is het van belang dat er is nagedacht over de veiligheid en van speelplekken. Niet voor niets geldt sinds 1997 voor iedere beheerder de wet Besluit veiligheid attractie- en speeltoestellen (Staatsbesluit 474).

Maar wat betekent deze wet eigenlijk concreet voor jou? Het betekent dat je verantwoordelijk bent voor:

1

Beheersplan

In het beheersplan geef je aan dat jij verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid op speelplekken. Onderdelen die daarin aan bod komen zijn een alle speeltoestellen, een jaarplanning van controles en een logboek per speeltoestel.
2

Certificatie speeltoestellen

Ieder speeltoestel moet gecertificeerd zijn. Mocht dit voor jouw nieuwe speeltoestel niet het geval zijn, dan bent je verplicht het te laten keuren. Dit kan door een door de overheid aangewezen keuringsinstelling. Speeltoestellen van Van Ee zijn altijd gecertificeerd.
3

Regelmatige controle

De speeltoestellen moeten regelmatig gecontroleerd worden. Check de speeltoestellen regelmatig op gebreken en gevaarlijke situaties. Controleer maandelijks of de toestellen naar behoren werken. Ook moet er maandelijks gecheckt worden of en er kleine onderdelen missen. Daarnaast dient ieder speeltoestel jaarlijks grondig gecontroleerd te worden.
4

Onderhoud

Merk je tijdens een controle dat er toch iets niet helemaal in orde is met een van de speeltoestellen? Dan is het voor de veiligheid van belang dit zo snel mogelijk te verhelpen. Ook moeten veel toestellen periodiek onderhouden worden.

Het veilig houden van speelplaatsen brengt dan ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee, waar best veel bij komt kijken. We kunnen ons voorstellen dat je daar wat hulp bij kunt gebruiken!

Advies op maat en prijzen bekijken?

Vraag een account aan

"*" geeft vereiste velden aan

Bedrijfsgegevens*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close