Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Schoolplein

Basisschool De Schutse

Speeltoestellen in dit projectMeer projecten

Ook een goed doordacht schoolplein?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op!

Lid van de werkgroep voor het nieuwe schoolplein

Interview met een ouder van CBS De Schutse

Wat was de reden voor een nieuwe schoolpleininrichting?

Het vorige schoolplein was zo’n 20 jaar oud. De speeltoestellen waren al eens verhuisd van locatie en inmiddels niet meer veilig. Ook waren er verschillende speeltoestellen weggehaald en niet vervangen. Het plein was al een tijdje aan vervanging toe, maar dit werd elke keer uitgesteld. Na scherp intern overleg werd duidelijk dat de situatie niet meer veilig was en het plein echt aandacht moest krijgen. We hebben toen een budget besproken waarmee we plannen konden gaan maken.

Waarom is er gekozen voor een samenwerking met Van Ee Speel?

Op een moment kwamen we op het punt dat we moesten beslissen of we nu door zouden zetten of dat we het weer zouden uitstellen. Er is toen besloten bij drie partijen de vraag uit te zetten. We hebben offertes opgevraagd bij verschillende leveranciers. Wij hebben het als fijn ervaren dat Van Ee Speel met een mooi plan kwam waarbij de offerte binnen ons aangegeven budget paste.

Daarnaast was Van Ee Speel ook goed zichtbaar op internet en kregen we al snel een duidelijk beeld van hun aanbod. De referenties spraken ons aan.

De samenwerking met Gert Ploeg, onze contactpersoon bij Van Ee Speel, hebben we als erg prettig ervaren. Door met elkaar in gesprek te blijven konden we uiteindelijk samen een prachtig plan in elkaar zetten.

Van Ee Speel heeft bij de presentatie een mooie 3D video laten zien. Dit maakte de plannen extra duidelijk en gaf ons een goed beeld van wat er mogelijk was. Nadat de plannen gerealiseerd waren hebben we van een andere partij prachtige drone beelden gekregen. Het is leuk om te zien hoe deze voor- en na video’s op elkaar lijken.

Wat is het resultaat? Welk verschil merken jullie op het plein?

Op veel schoolpleinen zie je een concentratie van veel leerlingen op 1 plek. Door het doordachte ontwerp van Van Ee Speel zien we dat leerlingen, van onderbouw tot bovenbouw zich verspreiden over de verschillende speelzones. Doordat leerlingen meer verspreid én divers spelen merken juffrouws en meesters dat er veel minder conflictsituaties zijn op het plein dan voorheen.

Verder ervaren we de geplaatste zitplekken op het schoolplein als fijne toevoeging. Doordat er nu ruimte is voor buiten lesgeven, bijvoorbeeld op de lange boomstammen, wordt daar ook meer gebruik van gemaakt. Ook daar horen we van dat dat als zeer positief wordt ervaren.

Heeft u tips voor anderen die hun schoolplein willen vernieuwen?

Als eerste is het heel erg belangrijk dat er draagvlak is voor de plannen rondom het schoolplein. Er is veel tijd en budget voor nodig en het vraagt veel energie en aandacht van de betrokkenen. Om de plannen niet te laten verzanden is het goed om 1 kartrekker te hebben die de plannen levendig houdt. Bij ons waren er intern 6 mensen betrokken bij de plannen om het plein te vernieuwen. Ik was als kartrekker degene die zorgde dat het wiel bleef draaien.

Daarnaast is het belangrijk om de gemaakte plannen te delen. Wij publiceerden regelmatig een update in een plaatselijk krantje waarbij we ook om hulp vroegen. We zijn uitermate verrast met alle hulp die we gedurende het proces van verschillende kanten hebben gekregen. Voorbeelden hiervan zijn dat we al het valzand gesponsord hebben gekregen, er betonelementen geschonken zijn, maar ook dat er materiaal dat nodig was voor het verbouwen gratis gebruikt kon worden. Durf dus breed te denken als het gaat om samenwerking met verschillende partijen.

Naast een financiële bijdrage van de gemeente hebben we ook de waterschappen om steun gevraagd. Bij dit soort steun is het wel erg belangrijk dat je als school ook financieel zelf wat inbrengt. Om deze partijen aan te schrijven en hier ook resultaat van te hebben kost veel tijd maar is zeker de moeite waard.

Naast de fijne samenwerking met verschillende partijen hadden we ook een eigen qr-code gecreëerd waarop mensen konden doneren. Ook hiermee hebben we een leuk bedrag opgehaald.

Wat ik vooral zou willen meegeven is om in mogelijkheden te denken en niet in moeilijkheden. Er is zoveel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie denkt.

Het schoolplein heeft een natuurlijke uitstraling. Was dat een bewuste keuze?

Onze school staat in een prachtige natuurlijke omgeving. We vonden dus dat we het bijna verplicht waren aan de omgeving om ook het schoolplein een natuurlijke uitstraling mee te geven.

Qua (groen)onderhoud wilden we een goede balans zoeken. Ook omdat onderhoud niet alleen tijd kost maar ook weer financieel wat met zich mee brengt.

Hoe gaan jullie om met het onderhoud van het plein? Wie zijn hierbij betrokken?

Van Ee Speel heeft ook op dit punt goed naar onze wensen geluisterd. We hebben gekozen voor beplanting wat tegen een stootje kan. Afgelopen oktober (2021) hebben we bij een adviesbureau een groenplan laten maken wat we 1 op 1 hebben overgenomen.

Zo zorgen we ervoor dat het plein er netjes bij blijft liggen. Het meeste onderhoud wordt door ouders gedaan, ook dit zegt weer wat over de draagkracht die we hebben weten te creëren binnen de school. We ervaren dit als zeer positief.

“Er is zoveel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.”

Hilko van Goor
CBS De Schutse – Aalden

Speeltoestellen in dit project

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close