Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

De beste kabelbaan voor jou!

Van Ee Speel Van Ee Speel hebben we een gevarieerd assortiment kabelbanen van verschillende lengtes en materialen. Waar moet je op letten als je een kabelbaan wilt kopen en (laten) plaatsen? Wat is ervoor nodig om een kabelbaan veilig en professioneel te plaatsen? Bijvoorbeeld aan ruimte? En wat voor kabelbanen zijn er zoal te koop? Op deze pagina geven we je graag advies.

Een kabelbaan voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welke kabelbaan het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een kabelbaan draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Ook een kabelbaan draagt zijn steentje bij in het totaalconcept van onze competentie-ontwikkeling. Zoals de communicatieve vaardigheden bij het overleggen wie wanneer gebruik mag maken van de kabelbaan. Of de motorische ontwikkeling bij het uitvinden hoe je op de juiste manier gebruik maakt van de kabelbaan.

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies

Hier hebben kinderen al speelplezier op een kabelbaan

natuurlijke kabelbaan
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment kabelbanen

Kabelbanen

We hebben een uitgebreid assortiment kabelbanen.

Bekijk alle kabelbanen

Populaire kabelbanen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Verschillende materialen kabelbanen

Wat betreft de materialen kun je kiezen uit verschillende soorten hout en RVS. Ook de gebruikte materialen staan bij de producten vermeld.

Tip 1: Wil je zo weinig mogelijk onderhoud hoeven te plegen? Kies dan een RVS kabelbaan. Liever hout maar nog steeds weinig onderhoud? Kies dan voor Playdale, oftewel gelamineerd hout.

Tip 2: Van de houtsoorten heeft Robinia de meest natuurlijke look. Je kent ze vast wel: die palen met noesten en scheuren in de lengte. Dat is niet erg en hoort bij de houtsoort. Waar je wel op moet letten is dat de bouten in het spanmechaniek bij warm weer los kunnen gaan zitten. Loop deze regelmatig na en draai ze aan wanneer nodig. De houtsoort Lariks is het voordeligst, maar heeft relatief veel onderhoud nodig.

De beste ondergrond voor je kabelbaan

Een kabelbaan heeft een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een kabelbaan.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een kabelbaan zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met kabelbaan van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close