Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Alles voor een veilige speelplaats

Van oplevering tot onderhoud

Invloeden kwaliteit speeltoestellen

Intensief gebruik van speeltoestellen, het weer, en vandalisme. Een aantal voorbeelden van zaken die de kwaliteit van het speeltoestellen negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat je de veiligheid van de speelplaats goed in het oog houdt. Wij helpen daar graag mee en bieden daar bij verschillende services aan.

Door middel van een speelplaatsscan krijg je inzicht welke speeltoestellen of speelwaardes worden gemist op jouw schoolplein of speelplaats. Samen met één van onze speelplaatsadviseurs bekijk je samen de locatie en bespreek je de wensen en mogelijkheden. Van onze ervaren speelplaatsinrichters krijg je een passend advies. Naar aanleiding van dit advies kunnen we een ontwerp maken.

De ontwerpers van Van Ee Speel hebben al heel wat plezierige buitenruimtes ontworpen. Naar aanleiding van het inventarisatie gesprek tussen de opdrachtgever en onze speeladviseurs krijgen zij een briefing en beginnen vanuit daar met het ontwerp. In het proces naar het ontwerp wordt nagedacht over de volgende elementen:

 • Entrees
 • Aanlooproutes
 • Zichtlijnen
 • Zonering
 • Looproutes
 • Diversiteit
 • Inrichting
 • Sfeer

Daarbij wordt rekening gehouden met wet- en regelgeving als het gaat om veiligheid tijdens het spelen.

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever wordt het ontwerp weergegeven in een plattegrond met 3D weergave van de verschillende speelelementen, een compleet 3D ontwerp of een 3D- animatievideo.

3D shot presentatie

Speelplaatsinrichting

Hoe richt je een speelplaats goed in? Waar moet je aan denken? Welke speeltoestellen zijn essentieel? Zijn er voldoende rustplekken? Hoe waarborg je de veiligheid? Wat is een juiste (val)ondergrond? Zomaar enkele vragen die door je hoofd kunnen spoken op het moment dat je nadenkt over de vormgeving van je schoolplein of speelplaats. 

Van Ee Speel denkt al ruim 30 jaar mee als het gaat om de inrichting van speelpleinen bij scholen en kinderdagverblijven, speelplaatsen bij een recreatieve omgeving of zorginstelling en openbare ruimtes. Maar het blijft niet alleen bij meedenken… Samen met de betrokkenen gaan we in gesprek en komen we tot een speelplaats waar kinderen echt plezier aan beleven. Wij ontwerpen, leveren, bouwen, leggen speelplaatsen aan en beheren of onderhouden de speelplaatsen.

Je zegt: ‘Waarom moet ik juist bij Van Ee Speel zijn?’. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Wij leveren kwaliteit en garanderen onbezorgd speelplezier voor een eerlijke prijs. En: afspraak is afspraak. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat speelplekken bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Daarbij is het van belang dat de juiste speelwaarden en competenties voor de juiste doelgroep worden aangeboden. Daarin is veel mogelijk, zoals maatwerk.

Een goed doordachte speelplaats die aansluit bij je wensen, past binnen het budget en de ruimte. Dat is ons doel!

Waarom een Van Ee Speelplaats Inspectie Overeenkomst afsluiten?

Zo werkt een overeenkomst:

Als speelplaatsbeheerder/eigenaar bent u verplicht dat uw speelplaats voldoet aan de wettelijke eisen volgens de WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen). Wij kunnen u voorzien in alles wat er nodig is voor een speelplek van ontwerp tot onderhoud. Hieronder vindt u kort een aantal zaken waar wij in kunnen voorzien om uw speelplek en/of speeltoestel in goede conditie te houden.

 • Inrichting of vervanging
 • Inspectie
 • Onderhoud
 • Onderdelen
 • Reparatie
 • Toestel Keuringen
 • Ondersteuning

Voor speelplaatsbeheerders hebben wij voor alle benodigde diensten een Speelplaats Inspectie Overeenkomst samengesteld waarin wij deze diensten hebben gecombineerd. Hiermee word u compleet ontzorgt, houd u uw speelplaats veilig en levert direct en indirect een besparing van kosten op doordat u onder andere korting krijgt op controles, inspecties, voorrijkosten en kleine reparaties die direct uitgevoerd kunnen worden. De voorwaarden kunt u terugvinden in de Inspectie Overeenkomst of neem contact op met een van onze medewerkers voor een offerte op maat. Dit is mogelijk via verkoop@vaneespeel.nl of bel 0342 751 950. Uit onderzoek blijkt dat de levensduur van een speeltoestel met gemiddeld 30% word verlengd door goed onderhoud.

Kwaliteit en veiligheid

Van Ee Speel voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid, kwaliteit en milieu waaronder;

 • Kwaliteit volgens de ISO 9001 norm
 • VCA 2-ster gecertificeerd
 • Onze inspecteurs beschikken over SVS Inspecteur Spelen-2 ster certificering
 • Milieu volgens de ISO14001 norm
 • Al onze producten zijn gemaakt van duurzaam hout. volgens de TPAC norm.
 • Zoveel mogelijk recycling van oude toestellen en ondergronden.
 • Co2 uitstoot besparingen in montage door moderne apparatuur.
 • Co2 uitstoot vermindering bij vervoer en transport door moderne vervoermiddelen.

De voordelen van een Inspectie Overeenkomst:

 • Geen zorgen over het vergeten van het inplannen van een inspectie
 • Een gereduceerd tarief m.b.t. de controles en reparaties
 • Het eventueel direct uitvoeren van kleine reparaties.
 • Gemiddeld hoger veiligheidsniveau van uw speelplaats

Inspectie

Inspectie speeltoestellen en speelplekken.

Als beheerder van een speelplek wilt u zo veel mogelijk veiligheid voor de kinderen. Daarnaast bestaat er logischerwijze ook de behoefte om bij ongevallen niet aansprakelijk gesteld te kunnen worden.

Elk toestel geplaatst in openbare ruimten in Nederland moet zijn voorzien van een certificaat. Dit betekent echter niet voor u als beheerder dat het toestel in uw situatie daarmee veilig is. De veiligheid kan pas echt worden vastgesteld als het geheel van toestellen, valzones, ondergronden en de speelplaats is geïnspecteerd en beoordeeld. Hiervoor is een inspectie nodig. Van Ee Speel is hiervoor gecertificeerd en voert deze inspecties uit. Bij deze inspecties wordt gecontroleerd of de certificaten geldig zijn. Ontbreekt er een certificaat? Van Ee Speel werkt nauw samen met verschillende keuringsinstanties (AKI) in Nederland en kan samen met u oplossen. Vraag gerust om advies via de Van Ee Speel Servicedesk.

Ook worden de plaatsingsvoorschriften en instructies voor de valdempende ondergrond gecontroleerd. U ontvangt een inspectierapport waarin helder staat beschreven of de toestellen, de directe omgeving en de bodem voldoen aan de voorschriften. Blijkt dat een toestel in de betreffende opstelling niet is gecertificeerd dan kunnen wij er voor zorgen dat deze door een AKI gecertificeerde keuringsinstanties (bijvoorbeeld TUV Nederland) gekeurd wordt.

Inspectie en controle plan

Volgens de wet is het verplicht de speelplaats veilig te houden. Hier is een aantoonbaar controle plan/ beheerplan voor nodig. Van Ee Speel heeft hiervoor een Speelplaats Inspectie Overeenkomst waarmee u ontzorgt bent en aan de regels voldoet.

De leidraad in de WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen) zijn de volgende controle intervallen.

 • Jaarlijkse wettelijke veiligheid/hoofdinspectie.
 • Elk kwartaal Functionele inspectie.
 • Regelmatig visuele inspecties.

Onze inspecteurs zijn SVS inspecteur Spelen- 2 ster gecertificeerd. U kunt bij ons kiezen tot in welke mate u zelf de controle en reparatie doet en hoe vaak u de inspecties wilt uitvoeren. Voor stichtingen, scholengemeenschappen en gemeenten is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze online beheer en inspectie software ‘’Speelplaatsbeheer®’’.

Keuring: met verschillende tools wordt de veiligheid van het speeltoestel beoordeeld.

Keuringen

Volgens de Nederlandse wet (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen of Was) moeten speeltoestellen in de (semi-)openbare ruimte veilig zijn. Het is daarom verplicht dat een toestel volgens de Europese norm NEN-EN1176 gecertificeerd is. Dit kan door een typegoedkeuring of doormiddel van een eenmalige keuring. Daarnaast moet de valondergrond aan de NEN-EN 1177 norm, voor valdempende ondergronden, voldoen en aan de eisen met betrekking tot oppervlakte en valhoogte specifiek voor het toestel.

Als een toestel eenmaal goedgekeurd is hoeft deze niet nogmaals gekeurd te worden tenzij er een aanpassing aan het toestel gedaan wordt. Periodieke inspectie zorgt voor voortdurende zekerheid dat uw speeltoestel veilig is. Dit kan u vergelijken met de APK van uw auto.

Voor het eenmalig keuren van speeltoestellen en speelplaatsen werken wij samen met meerdere AKI gecertificeerde keuringsinstanties, zoals de TUV of het Keurmerkinstituut.

Ondersteuning

Er is meer dan 30 jaar aan ervaring bij Van Ee Speel als het gaat om speeltoestellen. Deze expertise gebruiken we graag om onze klanten ondersteuning te bieden waar nodig. Van een simpele telefonische vraag tot eventuele hulp bij het repareren van een toestel, wij staan altijd klaar om de juiste oplossing te vinden.

Daarnaast bieden wij uiteraard alle ondersteuning die nodig is op het gebied van garantie, documentatie, certificaten en handleidingen van in Nederland vertegenwoordigde merken speeltoestellen.

Onderhoud

Periodiek en preventief onderhoud van de speelplek is belangrijk om de speeltoestellen en valondergronden veilig en in goede conditie te houden. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten onderhoud aanvragen en evt. direct een onderhoudsafspraak maken op een moment dat het uitkomt.

Enkele onderhoudswerkzaamheden die door ons uitgevoerd kunnen worden zijn

 • Onderhoud speeltoestellen
 • Onderhoud valondergronden
  • veiligheidsgras/kunstgras
  • houtsnippers
  • rubbertegels
  • gietrubber
 • Onderhoud schoolplein en -tuinen

Goed onderhoud kan je geld besparen

Onderhoud gebeurt alleen als er melding wordt gemaakt tijdens de inspectie of na een melding van de klant. Kleine reparatie worden indien mogelijk gelijk op locatie uitgevoerd. Bij grote reparaties wordt er altijd eerst een offerte gemaakt.

Dus: ook onderhoud tijdens de inspectie, want door het toestel jaarlijks te controleren kun je voorkomen dat je meerdere onderdelen moet vervangen door achterstallig onderhoud. Zo voorkomen we extra kosten.

Reparaties van speeltoestellen

Een reparatieaanvraag heeft bij ons hoge prioriteit omdat dit voor veiligheidsrisico’s kan zorgen. Voor reparaties kunt u daarom terecht bij onze service afdeling voor snelle opvolging van aanvragen en wanneer mogelijk direct een reparatie afspraak maken op een moment dat het u uitkomt. Wij streven er naar om noodreparaties binnen 2 werkdag uit te voeren. Mocht dit niet mogelijk zijn wordt er in overleg voor gezorgd dat het toestel tijdelijk afgezet zodat het niet toegankelijk is.

Naast reparaties van speeltoestellen uit ons eigen assortiment voeren wij reparaties uit aan nagenoeg alle speeltoestellen in Nederland.

Kwaliteit en veiligheid

De speeltoestellen van Van Ee Speel voldoen aan de eisen die daaraan worden gesteld vanuit de overheid. Ook verzorgen wij het onderhoud van schoolpleinen zodat jij gegarandeerd goede speeltoestellen hebt staan met de juiste ondergrond. Alleen dan kunnen jouw leerlingen met een gerust hart het schoolplein op gestuurd worden. Veiligheid voor alles!

Aanmelden voor een service-contract?

Wij bespreken een nieuw service-contract graag telefonisch door. Wij nemen binnen 1 werkdag contact op.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close