Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Het beste balanceertoestel voor jou!

Spelen en ontwikkeling gaan hand in hand. Met een doordacht ingerichte speelplaats laat je kinderen actief plezier maken, terwijl ze spelenderwijs hun motoriek, balans en sociale vaardigheden ontwikkelen. Zo draagt een evenwichtstoestel bij aan de coördinatie en het evenwichtsgevoel van kinderen. Bij Van Ee Speel vind je een ruim assortiment evenwichtstoestellen voor jong en oud, van klassieke evenwichtsbalk tot verrassende ontwerpen.

Bij het kiezen van het juiste evenwichtstoestel komt veel kijken. Daar helpen we je graag mee. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om de juiste keuze te maken.

Balanceertoestellen voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welk balanceertoestel het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een evenwichtstoestel draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Met een doordacht ingerichte speelplaats laat je kinderen actief plezier maken, terwijl ze spelenderwijs hun motoriek, balans en sociale vaardigheden ontwikkelen. Zo draagt een evenwichtstoestel bij aan de coördinatie en het evenwichtsgevoel van kinderen.

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies
balanceren touw
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment balanceertoestellen

Balanceertoestellen

Ontdek alle balanceertoestellen in ons assortiment.

Bekijk alle balanceertoestellen

Populaire balanceertoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Materialen balanceertoestellen: van Robinia tot rvs

Onze evenwichtstoestellen zijn er in verschillende materialen. Meestal is dat Robinia, een andere houtsoort of RVS. Robinia is het hout dat al van oudsher voor speeltoestellen wordt gebruikt. Het oogt natuurlijk, met noesten en hier en daar een kier. Robinia vergrijst in de loop van de tijd en en af en toe moet je alle bouten nalopen en aandraaien. Liever weinig tot geen onderhoud? Ga dan voor RVS. Dit materiaal is oersterk en het roest niet.

Op houten balanceertoestellen geven we tot 20 jaar garantie en op RVS tot wel 25 jaar.

De beste ondergrond voor je balanceertoestel

De valhoogte van balanceertoestellen kan erg verschillen. Soms is het zo laag dat er geen speciale ondergrond is. Maar sommige toestellen hebben een valhoogte hoger van 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een balanceertoestel.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een balanceertoestel zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met een balanceertoestel van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten