Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Speeltoestellen voor scholen

Spelenderwijs onbewust ontwikkelen

Advies aanvragen

Het team van Van Ee komt ’s ochtends het bed uit, omdat we het fantastisch vinden om schoolpleinen zó in te richten met speeltoestellen dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van competenties van kinderen.

Dit doen wij onder andere door een divers aanbod (natuurlijke) speelaanleidingen/speeltoestellen te plaatsen. Deze speelaanleidingen doen een beroep op verschillende hersengebieden van kinderen. Hierdoor merken we dat kinderen minder verveeld raken op een plein, zodat er minder ruzie is én dat er meer rust in de klas komt omdat kinderen even lekker hun energie kwijt kunnen.

Belangrijke informatieOnze werkwijzeInspiratie

Vandaag nog advies aanvragen voor jullie schoolplein?

Aarzel niet langer. We reageren binnen 1 werkdag met advies op maat.

Belangrijke informatie

Wat wordt vaak over het hoofd gezien bij een nieuw schoolplein?

Het schoolplein opnieuw inrichten? Hoeveel keren heb je dat al gedaan? Het inrichten van het schoolplein kan best een lastige taak zijn. Want er komt nu eenmaal meer bij kijken dan het uitzoeken van een schommel, een duikelrek en een speelkasteel.

Hieronder vind je alle publicaties en eBooks die wij geschreven hebben. Heb je vragen over een ander onderwerp of ben je benieuwd hoe onze aanpak op het plein van jouw school er uit ziet? Neem dan contact op.

Sluit jullie schoolplein al aan bij het leerplan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op het speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich door te luisteren of te lezen...Lees verder ᐳ

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op het speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich  door te luisteren of te lezen. Buiten dragen spelactiviteiten zoals rennen en schommelen bij aan ontwikkeling. Daarom is het van belang dat een schoolplein niet in wordt ingericht op de stijl van speeltoestellen, maar hoe ze bijdrage aan de competentieontwikkeling van kinderen.

Lees meer >

Is het gras écht groener bij de buren?

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vind je een antwoord op die vragen...Lees verder ᐳ

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vind je een antwoord op die vragen. Als Van Ee juichen we het enthousiasme over het inrichten van groene schoolpleinen toe. Daarnaast gaan wij heel bewust met jou meedenken over hoe we uw groene schoolplein ook beheersbaar kunnen houden, zodat het groene schoolplein groen blijft.

Lees meer >

Hoe verhoog ik mijn budget voor het schoolplein?

Alle kinderen verdienen een schoolplein dat uitdaagt om te bewegen. Wil je een nieuw speelterrein aanleggen? Of is de speeltuin toe aan renovatie...Lees verder ᐳ

Alle kinderen verdienen een schoolplein dat uitdaagt om te bewegen. Wil je een nieuw speelterrein aanleggen? Of is de speeltuin toe aan renovatie? Oriënteer je dan goed op de verschillende mogelijkheden om speeltoestellen te financieren. Je hoeft hierbij natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden. Om je te helpen hebben wij een document opgesteld met 10 financieringsalternatieven.

Lees meer >

Onze werkwijze

Schoolplein inrichten met speeltoestellen: hoe doe je dat?

Het uitzoeken van speeltoestellen voor op het schoolplein doe je vast niet elke dag. Wat is nu het belangrijkste om rekening mee te houden? Kwaliteit? Grote? Stijl? Waarschijnlijk zijn er verschillende meningen over in het team.

Van Ee focust op de ontwikkeling van kinderen. Daar waar juffrouws en meesters binnen de ontwikkeling stimuleren, gaan wij buiten verder. Door de juiste speeltoestellen te plaatsen zorgen we ervoor dat kinderen onbewust ontwikkelen. Omdat daarbij een variatie aan speelaanbod is opgenomen is er genoeg diversiteit zodat leerlingen zich niet hoeven te vervelen.

Lees alles over het inrichten van schoolpleinen

Hoe werkt dat dan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op een goed speelplein buiten verder.  Binnen ontwikkelen kinderen zich door te luisteren, puzzelen of lezen. Buiten dragen speelactiviteiten zoals rennen, schommelen of draaien bij aan hun competentieontwikkeling.

Zo bekijken we samen met de leerkrachten zeven competenties. Daarbij horen verschillende ontwikkelings- aspecten. Afhankelijk van de grote van het plein en van het budget kunnen we hier meerdere activiteiten bij plaatsen. Zo ontstaat er een totaal plaatje van de pleinbehoefte voor de leerlingen van alle leeftijden.

Werkwijze Van Ee Speel

In 3 stappen een schoolplein waar écht iedereen plezier aan beleeft!

Bedenken, bouwen en onderhouden van schoolpleinen. Daar zijn we sterk in. Bij Van Ee gaat plezier en visie samen. Het resultaat? Prachtige schoolpleinen waar iedereen plezier van heeft.

1. Visie van de school
De visie van de school op het gebied van spelen én de wensen van leerlingen, leerkrachten, ouders en het schoolbestuur zijn het startpunt van het nieuwe plein.

2. Kaders
Het aantal leerlingen, de grootte en ligging van het plein én de omgeving vormen samen met het budget, belangrijke kaders voor het ontwerp.

3. Van Ee Speel concept
Op basis van 30 jaar ervaring ontwerpen onze experts, samen met jullie, een speelplein waar plezier tot leven komt. Looplijnen, speelzones, competenties, groenvoorziening… aan alles wordt gedacht!

Met een doordachte schoolplein-inrichting is iedereen blij

Directie

Een schoolplein dat aansluit bij de visie van de school, binnen het vastgesteld budget. Als dan ook nog blijkt dat leerkrachten, ouders en leerlingen plezier beleven aan het nieuwe plein dan is de directie tevreden.

Leerkrachten

Een doordacht schoolplein geeft leerlingen de ruimte om te blijven spelen. Daardoor is er minder ruzie op het plein. Kinderen kunnen hun energie kwijt waardoor er minder onrust is in de klas. Kinderen kunnen beter opletten en zich beter concentreren. Resultaat: een blijde juf/meester!

Ouders

Ouders zijn blij als kinderen blij zijn. En als hun kinderen veilig kunnen spelen. En als kleding heel blijft. Op een plein van Van Ee Speel worden kinderen uitgedaagd binnen de grenzen van veiligheid.

Omwonenden

Een goed schoolplein is niet alleen fijn om op te spelen. Het oog wil ook wat. Als we een schoolplein ontwerpen houden we altijd rekening met de omgeving. Het mooie schoolplein is niet het enige voordeel voor de omwonenden. Met de hufterproof speeltoestellen kun je een schoolplein ook openstellen voor kinderen uit de buurt.

Leerlingen

En natuurlijk de leerlingen: de hoofdgebruikers van het schoolplein. Kinderen van alle leeftijden worden uitgedaagd en spelenderwijs ontwikkelen ze 7 competenties. Op een goed schoolplein wordt minder gepest, voelen kinderen zich veilig en is er voor iedereen plek.

Ook een goed doordacht schoolplein?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen of mailen kan ook. Wij proberen je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Schoolpleinspecialist van a-z

Wat betekent Van Ee Speel voor jouw school?

We helpen je van bouwkavel tot aan een compleet ingericht schoolplein. Maar je kunt ook een deel van het plein vervangen, of de aanleg van een schoolplein opdelen in fases.
Financiering is belangrijk. Ook op dat vlak is Van Ee Speel je van dienst. We beschikken over een Whitepaper met maar liefst negen financieringsmogelijkheden. Zo kan iedereen zijn of haar bijdrage leveren.
Verder helpen we je met het uitvoeren van de jaarlijkse inspectie en het daarbijbehorende onderhoud. Dit doen we voor concurrerende prijzen. We geven je eerlijk advies en gaan voor goede service! Van Ee Speel is kwaliteit en service op en voor je schoolplein!

Van Ee Speel: dé schoolpleinspecialist

Wat onderscheidt Van Ee Speel van andere aanbieders?

Scholen kiezen voor ons omdat wij met ons team van eigen monteurs een schoolplein inrichten in korte bouwtijd. Daarbij gaan we voor een uitstekende klanttevredenheid.
Binnen ons bedrijf hanteren we korte lijnen. Ieder project bespreken we binnen een projectgroep zodat al jouw wensen goed vertaald zijn en er geen informatie verloren gaat.
We helpen je met de inrichting van het complete schoolplein. Dus ook het hekwerk, de beplanting en struinzones. Indien nodig werken we samen met de elektricien voor het aanleggen van de verlichting op het plein. En de drainage.

We hechten ook veel waarde aan de voorbereiding van het project. Dit doen we door projectbegeleiding bij de aanvang van de montage, tijdens de montage en bij de oplevering van het project. Het doel is altijd om binnen de gestelde bouwtijd het project gereed op te leveren zodat kinderen snel kunnen spelen. Mits de certificering van de TUV is afgerond.

Van Ee Speel levert hoge kwaliteit speeltoestellen en valveilige ondergronden aan voor een eerlijke prijs. Daarnaast bieden we maatwerk in speeltoestellen aan en kunnen we schetsen van kinderen zelf vertalen naar veilige speeltoestellen. Denk hierbij aan een boomhut, iets wat veelvuldig op een verlanglijstje van kinderen terugkomt. Een van onze vijf accountmanagers komen graag bij je langs om je te voorzien van eerlijk advies voor een nieuwe speelplek.

Gratis en vrijblijvend een schoolpleinscan?

Dat kan! Vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Inspiratie

Schoolplein projecten

Wij willen zoveel mogelijk helpen om een droom schoolplein te realiseren. Dat begint bij een goed beeld krijgen van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Niemand vindt het leuk om achteraf te denken: ‘Maar als ik dat had geweten…’ Wij adviseren scholen daarom de tijd te nemen om te oriënteren en zich te laten informeren over alle ins- en outs van het inrichten van een nieuw schoolplein. Speciaal daarvoor hebben wij een brochure gemaakt.

In de brochure staat vooral heel veel schoolplein inspiratie. Maar ook tips met wat je niet moet vergeten en wat de grootste blunders zijn geweest bij het inrichten van een schoolplein. Zo delen wij onze jarenlange ervaring met het inrichten van schoolpleinen.

Bekijk brochuresBekijk schoolpleinprojecten

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten