Meer dan 30 jaar ervaring Klantbeoordeling 9,1/10 Keuze uit 1600+ speeltoestellen
Natuurlijk spelen
Advies aanvragenSpelen in de natuur
Samen spelen en leren in de buitenlucht
Door de verstedelijking van Nederland is er in het verleden een tekort aan ruimte ontstaan in steden en dorpen. De ruimte die er was, moest zo effectief mogelijk worden ingericht en dus werd vaak prioriteit gegeven aan zaken als parkeerruimte, wegen of bestrating. Nederland vergrijsde: werd vol gelegd met wegen en bestrating, bestemd voor verkeer. De stoepjes voor de deuren van huizen waar kinderen vroeger tikkertje speelden of touwtje sprongen, verdwijnen steeds meer ten koste van parkeerruimte. Het spelen in Nederland staat dan ook onder druk.
Gelukkig realiseren steeds meer scholen, welzijnsorganisaties en gemeentes zich dat het anders kan en anders moet.
Vrijblijvend een offerte op maat?
Dat kan! Vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
Op weg naar een duurzamere wereld
Spelen in de natuur
We merken dan ook in onze aanvragen dat de belangstelling voor informeel en natuurlijk spelen groeit. Het informeel spelen gaat over het het faciliteren van vrij spel, zonder kunstmatige geplaatste speelaanleidingen zoals speeltoestellen. Het natuurlijk spelen richt zich specifieker op het spelen in de natuur of in elk geval met natuurlijke materialen. Zo worden de zintuigen van kinderen meer geprikkeld en leren zij meer over hun leefomgeving. Deze trend begon vooral onder scholen, waar ook steeds vaker subsidies beschikbaar zijn voor het inrichten van schoolpleinen. Beide vormen van spel zijn essentieel voor het omvormen van saaie buitenruimtes tot aantrekkelijke speel- en beweeglandschappen.
Spelen vergroenen en ‘ontdwingen’
Maar juist in de openbare ruimte is ook dringende behoefte aan creatieve mogelijkheden voor het vergroenen en ongedwongener maken van het spelen. Niet voor niets kopte de NOS recent naar aanleiding van onderzoek van Jantje Beton met ‘Buurt te saai om buiten te spelen’. Daarin werd genoemd dat kinderen zich niet uitgedaagd of door de buitenruimte aangetrokken voelen om meer buiten te gaan spelen. De iPad, computer of smartphone is dan snel veel aantrekkelijker en dus blijven kinderen binnen. Bang dat er een grote investering voor nodig is om de buurt voor kinderen om te vormen tot plekken die zij wèl aantrekkelijk vinden om in te spelen en te bewegen? Geen zorgen! De eisen die kinderen stellen zijn eenvoudig.
De opdracht voor gemeentes ligt in de ogen van de eindgebruikers dus eigenlijk op de volgende drie gebieden. Het vergroenen van bestaande speelplekken, het aanleggen van speelnatuur en het creëren van vrij ruimtes. Zo kunt u als gemeente natuurlijk en informeel spelen faciliteren en bijdragen aan het welzijn van de jeugd.
Advies en inspiratie
Speel magazine
Van Ee Speel brengt drie keer per jaar een eigen magazine uit. In dit blad zie je onze allernieuwste en mooiste projecten staan. Daarnaast geven we tips en komen klanten aan het woord.
Natuurlijk schoolplein
Op veel schoolpleinen zie je een concentratie van veel leerlingen op 1 plek. Door het doordachte ontwerp van Van Ee Speel zien we dat leerlingen, van onderbouw tot bovenbouw zich verspreiden over de verschillende speelzones.
Blog
Buiten spelen en leren biedt kinderen een laagdrempelige manier van ontwikkelen. Een groen schoolplein draagt hier nog eens extra een bij. Maar wat is een groen schoolplein? En hoe richt u deze in?
Advies en inspiratie
Persoonlijk advies ontvangen?
Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.