Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Kinderopvang inrichten

Ik wil persoonlijk advies
schoolpleinproject huisje

Een kinderopvang waar peuters zich buiten op een leuke, spelende manier ontwikkelen

Uitdaging, plezier en ontwikkeling samenbrengen in een plan voor een veilige speelplaats voor jouw kinderopvang. Dat is onze missie. Buitenspelen is namelijk een belangrijk onderdeel in de ontwikkelingen van peuters. Door de speelplaats van jouw kinderopvang uitdagend in te richten – waarbij je rekening houdt met de verschillende leeftijden – stimuleer je peuters zich op een veilige manier te ontwikkelen op de verschillende competenties. Hierdoor verleggen peuters hun grenzen en groeien ze als persoon.  

Wil je (opnieuw) de speelplaats van jouw kinderopvang inrichten? Dan zit je goed! Alles wat komt kijken bij een buitenspeelplaats van een kinderopvang inrichten – waar ultiem speelplezier en ontwikkeling centraal staan – leggen we je uit op deze pagina.

Meer informatieBekijk kinderopvangprojecten

Wil jij ook maximaal plezier in jouw kinderopvang?

Neem dan contact op voor persoonlijk advies over de speelplaats van jouw kinderopvang. We denken graag met je mee!

Onze werkwijze

Je kinderopvang inrichten: waar begin je?

De speelplaats van een kinderopvang inrichten. Niet iets wat je dagelijks doet. Bij Van Ee Speel snappen we dan ook heel goed dat het vragen met zich meebrengt wanneer je hiermee wilt starten. Waar houd je rekening mee? Wat is het belangrijkst? Kwaliteit? Grootte? Stijl? Variatie?

Daarom zijn wij er voor jou met persoonlijk advies over het (her)inrichten van de speelplaats van jouw kinderopvang. Bij Van Ee Speel staat de ontwikkeling van de peuter voorop. Waar jullie – pedagogisch medewerkers – binnen de ontwikkeling stimuleren, gaan wij buiten verder. Door de juiste speeltoestellen te plaatsen en speelplekken aan te leggen, zorgen we er samen voor dat peuters onbewust, op een leuke manier ontwikkelen. Een rijke variatie aan speelaanbod is daarbij cruciaal. Dan verveelt het kind zich nooit.

Maximaal plezier met het Fundament van Van Ee!

In 3 stappen naar méér plezier op je buitenspeelplaats!

Concept Van Ee Speel

Op basis van 30 jaar ervaring ontwerpen onze experts, samen met jullie, een speelplein waar plezier tot leven komt. Looplijnen, speelzones, competenties, groenvoorziening... aan alles wordt gedacht!

Kaders in het ontwerp

Het aantal kinderen, de grootte en ligging van het plein én de omgeving zijn, net als het budget, belangrijke elementen om mee te nemen.

Visie van de kinderopvang

De visie van de kinderopvang op het gebied van spelen én de wensen van kinderen, medewerkers, ouders en de directie zijn het startpunt van het nieuwe plein.

Wil je persoonlijk advies voor jouw kinderdagverblijf? Neem dan contact op!

Samen maken we een goed doordacht plan, waarmee we jouw kinderopvang inrichten. Hiermee houden we rekening met jouw wensen en verwachtingen. Laat je contactgegevens achter, dan nemen we binnen één werkdag contact met je op. Bellen of mailen mag uiteraard ook. 

Zo richten we samen jouw kinderopvang in

Swipe om meer te zien

 

Doordacht een kinderopvang inrichten, daar wordt iedereen blij van

Directie

De speelplaats van jouw kinderopvang inrichten op een manier waardoor peuters veilig kunnen spelen en ontwikkelen, daar wordt iedereen blij van. Past het ook nog binnen het budget? Dan is de directie zeer tevreden.

Pedagogisch medewerker

Een goed ingerichte speelplaats, zorgt voor ontspanning en plezier onder de peuters. Ze kunnen buiten hun energie kwijt, waardoor er minder onrust is. Door deze ontspanning, slapen de kinderen beter en spelen ze daarna binnen in harmonie verder.

Ouders

Een vrolijk, ontspannen kind en geen kleerscheuren door speelplaatsen. Daar doe je het als ouder voor, toch? Op de speelplaats wordt jouw peuter uitgedaagd, binnen veilige grenzen. Zo blijft jouw peuter (en zijn/haar kleding) heel. 

Peuters

We zeiden het eerder al: de peuter staat centraal bij het inrichten van de speelplaats van jouw kinderopvang. Wanneer wij de speelplaats van de kinderopvang inrichten, houden we met de verschillende leeftijdscategorieën rekening. Zo is er voor iedereen ruimte om te spelen, plezier te maken en onderbewust ook de 7 competenties te ontwikkelen.

Vandaag nog persoonlijk advies ontvangen?

Dat kan! Vul het formulier in, dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op.

Meer plezier uit je kinderopvang?

7 tips voor jaren speelplezier!

1

Laat je visie en kernwaarden niet alleen binnen, maar ook buiten op de speelplaats terugkomen.
2

Creëer slimme looplijnen, zichtlijnen en speelzones. Zo voorkom je conflicten.
3

Gebruik een variatie aan speeltoestellen en activiteiten. Zo zorg je ervoor dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen op alle 7 competenties.
4

Met minder mensen het hele plein overzien? Zorg voor duidelijke looplijnen en zichtlijnen. Dan houd je makkelijker overzicht.
5

Verdiep je in de voor- en nadelen van spelen in, om óf zonder groen.
6

Houd binnen je budget rekening met aanschaf én onderhoud. Zo blijft de speelplaats komende jaren hét visitekaartje van jullie kinderopvang.
7

Houd bij het ontwerpen en bouwen van het schoolplein rekening met alle betrokkenen. Zo beleeft iedereen plezier aan de buitenspeelplaats; peuters, ouders, medewerkers, directie én degene die verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Populaire speeltoestellen bij het inrichten van een kinderopvang

Veilig spelen

Valondergronden op de speelplaats

Wanneer een schommel of klimtoestel een valhoogte heeft van 60 cm of hoger, ben je verplicht om een valondergrond te plaatsen. Bij Van Ee bieden we jou verschillende valondergronden wanneer we jouw kinderdagopvang inrichten:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft een natuurlijke uitstraling aan de speelplaats. Omdat het materiaal vast ligt, geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat wij veiligheidsgras ook in het geel, blauw en rood aanbieden?
  • Rubbertegels: ze worden steeds minder gebruikt op speelplaatsen, maar ook rubbertegels zijn veilig onder een schommel.
  • Valzand: wanneer jullie een speelplaats hebben met zand als ondergrond, mag de schommel hierop geplaatst worden. Omdat valzand uit los materiaal bestaat, raden wij dit af op speelplaatsen waar de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal geeft de speelplek een natuurlijk uitstraling. In combinatie met struikjes, creëer je leuke speelzones. Doordat het materiaal los ligt, verspreidt het zich door het lopen en spelen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond
natuurlijk schoolplein schommel
Wil je persoonlijk advies over het inrichten van de buitenspeelplaats van jouw kinderopvang?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies over jouw kinderopvang.

André
Advies op maat
Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Zo breng je plezier op de speelplaats van jouw kinderopvang

Fundament

Het Fundament is de basis wanneer wij de speelplaats van een kinderopvang inrichten. Het Fundament betrekt iedereen bij het ontwerpen van de speelplaats, zodat iedereen blij is met het ontwerp. Wil je persoonlijk advies over het inrichten van jouw kinderopvang? Vraag dan de gratis scan aan! Samen ontdekken we jouw wensen en brengen we het speelplezier terug op de speelplaats van jouw kinderopvang. 

schoolplein inrichten
Gratis speelplaatsscan aanvragen
Pleziermakers

Om de wensen en mogelijkheden voor jouw kinderopvang in kaart te brengen, spelen we een spel: Pleziermakers. Dit spel geeft inzicht in de wensen die er zijn bij de peuters (en hun ouders), medewerkers en de directie. Tijdens het spel stellen onze adviseurs slimme vragen, waardoor de speelplaats steeds meer vorm krijgt. Het resultaat: een ontwerp waar iedereen blij mee is.

Bekijk projecten

Advies & inspiratie voor het inrichten van de buitenspeelplaats van jouw kinderopvang

Adviesartikelen

Er komt veel kijken bij de speelplaats van een kinderopvang inrichten. De ontwikkelingen staan nooit stil en wij leren iedere dag nog bij. Deze kennis houden wij graag in leven door het te delen met jou. Dit doen we met artikelen, waarin we je meenemen in de laatste trends. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Lees adviesartikelen
Inspiratieartikelen

Inspireren is één van de mooiste dingen om te doen. Daarom hebben we de leukste, meest unieke en grootse ideeën over speelplaatsen verzameld, om je op weg te helpen. Wij denken graag mee op welke manier jullie jullie de speelplaats uniek en uitdagend maken en tegelijkertijd praktisch, veilig en overzichtelijk.

Bekijk speelplaatsinspiratie
Projecten

Afgelopen jaren hebben we verschillende speelplaatsen van kinderopvangen opnieuw mogen inrichten. En wauw, wat een voldoening geeft dat! De glimlach van de peuters als ze buiten mogen spelen, maakt iedere keer weer je dag. Om je alvast een idee te geven over hoe wij speelplaatsen inrichten, nemen we je graag mee in onze projecten.

Bekijk projecten

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close