Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

De beste glijbaan voor jou!

Glijden; gegarandeerd gillen! Laten we eerlijk zijn, zelfs volwassenen kunnen ongeremd tientallen keren van een glijbaan afroetsjen. Denk maar eens aan een glijbaan in een zwembad… Je kunt wel stellen dat een kinderopvang, schoolplein, recreatiepark of speeltuin in de openbare ruimte pas compleet is met een glijbaan voor de kinderen.

Bij het kiezen van een juiste glijbaan komt veel kijken. Daar helpen we je graag mee. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Glijbanen voor iedere speelplaats

Swipe om meer te zien

 

Weten welke glijbaan het beste past bij jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Stimuleer alle 7 competenties

Een glijbaan draagt bij aan ontwikkeling

Het inrichten van een speelplaats betreft veel meer dan het maken van een ontwerp en het plaatsen van de speeltoestellen. Het gaat dus ook verder dan veel of grote toestellen in allerlei kleuren en maten. Het inrichten van een uitdagend speelterrein vraagt om visie en doordachte keuzes. Het resultaat? Een speelplek wat sterk bijdraagt aan het plezier én de ontwikkeling van de gebruikers.

Ook een glijbaan draagt zijn steentje bij in het totaalconcept van onze competentieontwikkeling.

Bij het glijden van een glijbaan ontwikkelt een kind zijn motoriek. Denk maar mee. Eerst moet een kind naar boven klimmen. Dan moet hij zorgen dat hij bovenaan niet wegglijdt, maar even blijft zitten, wachtend tot zijn voorganger van de glijbaan af is. Extra uitdagend wordt het als je via een tunnel of kleine opening de glijbaan op komt. En dan: glijden maar! Vergeet niet te gillen…

Vraag ons advies welke competenties er nog missen op jullie speelplek en welke speeltoestellen of speelaanleidingen hierin kunnen voorzien.

Persoonlijk advies
Spelen op de glijbaan
Hulp met je keuze?

Onze adviseurs kijken graag met je mee en geven gratis en persoonlijk advies op maat!

André
Advies op maat

Assortiment glijbanen

Taludglijbanen

Talud- of heuvelglijbanen zijn glijbanen die op een heuvel of glooiing worden geplaatst. Vaak worden dit soort glijbanen gecombineerd met een klimtoren. Deze glijbanen zijn heel geschikt voor een groene speelplaats.

Bekijk alle taludglijbanen
Vrijstaande glijbanen

Een moderne vrijstaande RVS glijbaan is voor ieder kind een must. Wij hebben een groot aanbod in vrijstaande kunststof en RVS glijbanen. Deze vrijstaande glijbanen zijn indien gewenst te koppelen aan een balanceer- of klimtoestel.

Bekijk vrijstaande glijbanen

Populaire glijbanen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Vrijblijvend een offerte op maat?

Dat kan! Vul het formulier in en je hoort van ons binnen 1 werkdag.

Materialen glijbanen: van Robinia tot rvs

Voor een eenduidige uitstraling op de speelplaats is het goed om speeltoestellen op elkaar af te stemmen. Zo kies je voor een speelplaats aan de bosrand waarschijnlijk eerder voor natuurlijke materialen als hout en Robinia. Voor openbare speelplaatsen gelden weer andere eisen aan de materialen. Hier is het vooral belangrijk dat het materiaal hufterproof is. Onze glijbanen worden o.a. gemaakt van:

  • Robinia: het meestbekende hout voor speeltoestellen, met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast vind je ook schommels van andere houtsoorten in ons assortiment.
  • Rvs: het meest ‘hufterproof’ materiaal. Voor de onderhoudsarme speeltuin.
  • Gekleurd staal: een speelplaats is er om vreugde te brengen. Creëer een extra vrolijke uitstraling met stalen speeltoestellen in de meest sprekende kleuren.

De beste ondergrond voor je glijbaan

Een glijbaan heeft een valhoogte hoger dan 60 cm. Dit betekend dat er volgens de wet een valondergrond onder moet. Van Ee Speel heeft verschillende valondergronden:

  • Kunstgras/veiligheidsgras: het groene gras geeft vaak een natuurlijke uitstraling aan een speelplek. Omdat het materiaal vast ligt geeft het ook geen rommel op de speelplek. Wist je dat er ook veiligheidsgras is in de kleuren geel, blauw en rood?
  • Rubber tegels: het wordt steeds minder gebruikt maar ook rubber tegels zijn veilig onder een glijbaan.
  • Valzand: als u een speelplek heeft in het zand mag je dus ook een glijbaan zetten op valzand. Omdat dit uit los materiaal bestaat adviseren wij dit niet te gebruiken op bijvoorbeeld een plek waar de rest van de ondergrond bestaat uit tegels.
  • Houtsnippers: ook dit materiaal is een ondergrond wat een speelplek een natuurlijke uitstraling meegeeft. In combinatie met struikjes kun je leuke speelzones creëren. Let er op dat ook dit materiaal los ligt, dus dat het zich verspreidt door het lopen en spelen van de kinderen.
Rubber tegel valondergrond
Kunstgras valondergrond
houtsnippers valondergrond

Vrijblijvend ontwerp met glijbaan van jouw speelplaats?

Neem contact op voor advies op maat. Aarzel niet langer. Je hoort altijd van ons binnen 1 werkdag.

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten