Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Een groen schoolplein: dat verbetert de leerprestaties en biedt uitdaging

Buiten spelen en leren, laat kinderen zich op een laagdrempelige manier ontwikkelen. Een groen schoolplein vergroot dit effect. Maar wat is een groen schoolplein? En hoe richt je deze in? Misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je dat het plein goed onderhouden wordt, zodat het een groen plein blijft? Bij Van Ee Speel hebben wij jarenlange ervaring met dit soort vraagstukken het inrichten van (groene) schoolpleinen. Daarom kijken en denken we graag met je mee om jouw schoolplein zo in te richten dat leerlingen én leerkrachten er jarenlang plezier aan beleven.

De balans tussen groen en speeltoestellen

Voeg groen en speeltoestellen samen en je komt tot een uniek geheel. Speeltoestellen en groen vullen elkaar namelijk goed aan. Ieder seizoen van het jaar. Zo ontstaat er een plek waar ieder kind zich op zijn/haar tempo kan én mag ontwikkelen. Wist je dat een groen schoolplein de leerprestaties verbetert en kinderen gelukkiger en gezonder maakt?

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

De voordelen van een groen schoolplein

De voordelen van een groen schoolplein zijn ontelbaar. Een groen schoolplein houdt kinderen gezond en op gewicht. Belangrijk hierbij is dat het groene schoolplein uitdagend ingericht is. Door het schoolplein groen in te richten is er vaak zoveel uitdaging dat kinderen zich niet vervelen en in beweging blijven. Omdat kinderen langer op school blijven vanwege voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang is  buitenvermaak van groots belang.  Ook bevordert een groen schoolplein de liefde voor de natuur. Kinderen gaan met andere ogen naar hun leefomgeving en de natuur kijken. Insecten, bloemen, planten en bomen; ze zorgen voor eindeloos leer- en speelplezier. Daarnaast bouw je met een groen schoolplein aan de biodiversiteit in de buurt. Win-win!

Vrijblijvend advies aanvragen
Schoolpleinontwerp bovenbouw

Zo ontwerp je een groen schoolplein

Het ontwerpen van een groen schoolplein is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet. We snappen dan ook goed dat het vragen bij je oproept. Waar moet ik op letten? Welke planten zijn veilig en welke niet? Hoe zorg ik voor de balans tussen groen en speelplekken? Daarom zijn wij er voor jou!

Naast een beplantingsplan, houden we rekening met looplijnen, spelindeling en leeftijdsindeling. Zo speelt ieder kind of zijn of haar eigen niveau. In het beplantingsplan stemmen we de beplanting goed op elkaar af. We selecteren planten als afscherming of beschutting (voor bijvoorbeeld verstoppertje) en weer andere planten voor buitenles. Zo zien leerlingen hoe planten zich ontwikkelen gedurende de seizoenen. Moestuinprojecten leren kinderen ook welke planten, welke dieren aantrekken. En dat is nog niet alles. Want planten functioneren ook als concreet speelmateriaal. Denk aan takken, dennenappels, afgevallen blaadjes. Allemaal bouw- en speelmateriaal voor zelfverzonnen spellen. Wat dacht je van struinpaadjes en groentetuintjes met snackgroentes? Geweldig toch?!

schoolpleinonwerp 3D

De aanleg van een groen schoolplein

Is het ontwerp klaar? Dan is het tijd voor de aanleg! En daar helpen we je graag bij. Onze monteurs staan iedere dag voor je klaar met een bak ervaring, om van jouw groene schoolplein een succes te maken. Onze ontwerpers en monteurs hebben gedurende het hele proces nauw contact, zodat jouw ontwerp haalbaar is en vlot en vlekkeloos wordt uitgevoerd. Bij de uitvoering staat veiligheid voorop, zodat er geen ongelukken gebeuren. Zo kiezen wij er – wanneer de situatie erom vraagt – voor om bouwhekken te plaatsen. Als dat onderdeel klaar is, verplaatsen we de hekken. Zo is er altijd ruimte om veilig buiten te spelen.

Zo onderhoud je een groen schoolplein

Het is misschien één van de eerste gedachten die door je hoofd gaat: een groen schoolplein vraagt om veel onderhoud. Dat klopt. Het is in ieder geval meer dan bij een betegeld plein. Maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Van het onderhouden van het plein, kan je namelijk een leuk leermoment maken voor de kids. Door de kinderen (eventueel met ouders) het groen te laten onderhouden, vergroot je het verantwoordelijkheidsgevoel. Als ze zelf zorg dragen voor het plein, zullen ze er ook voorzichtiger mee omgaan.

Belangrijk om in je achterhoofd te houden: Speeltoestellen moten jaarlijks gekeurd worden. Dit is wettelijk verplicht. Bij Van Ee nemen we je dit graag uit handen met onze service-contracten. We komen dan eens per jaar langs, checken alles en repareren wanneer nodig.

Balanceerparcours tegen speelheuvel op
Heuvelglijbaan
Schoolplein speeltoestellen

Wil jij ook een groen schoolplein?

Laat dan je contactgegevens achter. We nemen dan binnen één werkdag contact met je op om jouw wensen te bespreken.

Het inrichten van jouw groene schoolplein uitbesteden?

Dat kan! Wij richten al jarenlang schoolpleinen in, waar alle zeven competentiegebieden van de kinderen worden gestimuleerd en helpen óók jou hier graag bij. Met onze ervaring, richten wij jouw schoolplein goed doordacht in. Hierbij houden we rekening met speelzones, looplijnen en zichtlijnen. Ook maken we verschillende speelzones, zodat ieder kind op zijn of haar niveau kan spelen.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten