Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Groen schoolplein verbetert leerprestaties en biedt uitdaging

Buiten spelen en leren biedt kinderen een laagdrempelige manier van ontwikkelen. Een groen schoolplein draagt hier nog eens extra een bij. Maar wat is een groen schoolplein? En hoe richt u deze in? Misschien nog wel belangrijker: hoe zorgt u dat het plein goed onderhouden wordt, zodat het een groen plein blijft? Van Ee Speel heeft al jaren ervaring met het inrichten van schoolpleinen. We kijken graag met u mee om uw schoolplein zo in te richten dat leerlingen én leerkrachten er heel lang plezier beleven.

Combinatie groen met speeltoestellen

De combinatie van groen met speeltoestellen vormt een uniek geheel. Speeltoestellen en groen kunnen elkaar namelijk goed aanvullen, elk seizoen van het jaar. Zo ontstaat een plek waar ieder kind op zijn/haar tempo ontwikkelt. Want wist u dat een groen schoolplein de leerprestaties verbetert en kinderen gelukkiger en gezonder maakt?

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Voordelen groen schoolplein

De voordelen van een groen schoolplein zijn legio. Zo houden we kinderen gezond en op gewicht wanneer zij een uitdagend ingericht en groen schoolplein tot hun beschikking hebben. Door het schoolplein groen in te richten is er vaak zoveel uitdaging dat kinderen bezig blijven en dus bewegen. Omdat kinderen langer op school blijven vanwege voorschoolse, tussen-schoolse en naschoolse opvang is een buitenvermaak van groot belang.  Ook noemen we liefde voor de natuur. Kinderen gaan met andere ogen naar hun leefomgeving en de natuur kijken. Insecten, bloemen, planten en bomen; ze zorgen voor eindeloos veel leer- en speelplezier. Naast voordelen voor de spelende kinderen zijn er meer mensen die profiteren van een groen plein. Doordat er onderhoud gepleegd moet worden kan de buurt, ouders en leerkrachten helpen en op die manier betrokken worden op elkaar en bij de school.

Vrijblijvend advies
Schoolpleinontwerp bovenbouw

Ontwerp groen schoolplein

Bij het ontwerpen van een schoolplein denken we na over looplijnen, spelindeling, leeftijdsindeling. Als we het hebben over een groen schoolplein komt daar een beplantingsplan bij.

Wanneer u kiest voor een groen schoolplein dan wordt beplanting goed op elkaar afgestemd. Planten worden gebruikt als afscherming en beschutting om speel- en verstopplekken te creëren. Daarnaast kunnen planten natuurlijk educatief worden ingezet. Zien hoe planten zich ontwikkelen gedurende de seizoenen, moestuinprojecten en planten die bepaalde dieren aantrekken. Last but not least kunnen planten concreet speelmateriaal opleveren. Denk aan takken, dennenappels, afgevallen blaadjes. Allemaal bouw- en speelmateriaal voor zelfverzonnen spellen. Wat dacht u van struinpaadjes en groentetuintjes met snackgroentes? Geweldig toch?!

schoolpleinonwerp 3D

Inrichting groen schoolplein

Net als alle nadere pleinen kan Van Ee Speel de montage voor u uit handen nemen. Doordat wij eigen monteurs hebben die veel ervaring hebben met het aanleggen van (groene) schoolpleinen verloopt dit proces vlot en vlekkeloos. Onze ontwerpers communiceren de plannen met de monteurs en de mensen die de beplanting aanbrengen. Heeft u handige ouders die misschien wel werkzaam zijn in groen of de bouw? Dan kunnen we kijken naar mogelijkheden dat we samen op werken. Wij werken altijd veilig zodat er geen ongelukken gebeuren tijdens het aanleggen van een schoolplein. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om bouwhekken te plaatsen op een deel van het plein. Als dat gedeelte klaar is dan verzetten we de hekken naar het gedeelte dat nog moet gebeuren. Zo blijft er veilige ruimte voor de leerlingen om te spelen.

Onderhoud groen schoolplein

Vraagt een groen schoolplein om veel onderhoud? Natuurlijk wel meer als een betegeld plein. Maar u als het aan Van Ee Speel vraagt hoeft dit niet nadelig te zijn. Zo kunt u ouders betrekken in het onderhoud van het plein, maar ook de leerlingen zelf. Zo vergroot u het verantwoordelijkheidsgevoel van de leerlingen naar hun plein. Als zij immers zorg dragen gaan ze er ook voorzichtiger mee om.
Uw schoolplein kan door onze collega’s jaarlijks schoongemaakt worden zodat u zeker weet dat het plein er netjes bij ligt, maar dat ook de speeltoestellen in goede staat van onderhoud zijn. Van Ee Speel kan uw groene schoolplein voorzien van regendoorlaatbare ondergronden waardoor wateroverlast tot verleden tijd behoort.

Tip: Maak er een lesmoment van om leerlingen te betrekken bij het ‘basisonderhoud’ van het groene schoolplein. Zo kunnen zij een rol spelen bij het onkruid wieden, vegen, grasmaaien en snoeien.

Balanceerparcours tegen speelheuvel op
Heuvelglijbaan
Schoolplein speeltoestellen

Ook een goed doordacht schoolplein?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen of mailen kan ook. Wij proberen je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Het schoolplein laten inrichten door Van Ee Speel

Een compleet ingericht schoolplein is een plein waar kinderen op alle zeven competentiegebieden optimaal kunnen ontwikkelen. Dankzij onze jarenlange ervaring en deze doordachte visie kunnen we je op een persoonlijke en passende wijze adviseren over alles wat bij het inrichten van een schoolplein komt kijken. Ons advies beslaat de totale indeling van de buitenruimte; van loopafstanden tot speelzones, van uitstraling tot duurzaamheid en van fietsenstalling tot ontmoetingsplekken. Het doel: op een gezonde wijze competentiegericht spelen, daarbij tegemoetkomend aan de pleinbehoefte van de kinderen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden betreft een schoolplein laten inrichten.

Vrijblijvend advies ontvangen?

Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close