Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Alles voor een veilige speelplaats

Wist je dat speelplaatsen aan enorm veel eisen moeten voldoen als het om veiligheidheid gaat? Gelukkig maar. Zo weten we zeker dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan door bijvoorbeeld versleten kettingen of andere slijtage. 

Het is belangrijk om altijd naar het totaalplaatje te kijken en speeltoestellen niet alleen individueel te beoordelen. Want als je een schommel plaatst in een druk gedeelte waar kinderen rondrennen, is dat natuurlijk geen veilige keuze. Daarom is het belangrijk om de speelplaats in zijn geheel te beoordelen als het gaat om veiligheid.

Het belang van een keuring

Bij Van Ee zijn alle speeltoestellen gekeurd om deze veiligheid te kunnen garanderen.  Tijdens zo’n keuring kijkt een keuringsinstantie of toestellen daadwerkelijk veilig kunnen worden gebruikt om risico’s uit te sluiten of zijn beperkt tot een acceptabel niveau. Denk aan beknellingsrisico’s, valgevaar en andere gezondheid- en veiligheidsrisico’s. Is een speeltoestel goedgekeurd? Dan krijgt dat speeltoestel een eigen certificaat. Met het certificaat kun je aantonen dat het speeltoestel voldoet aan de wettelijke eisen en dat je niet nalatig bent geweest wat betreft de veiligheid van het toestel.

 

Jaarlijkse inspectie voor een veilige speelplaats

Naast de keuring van de speeltoestellen zijn er ook jaarlijkse inspectie nodig. Een inspecteur controleert of het toestel en de onderdelen nog een jaar mee kunnen en kijkt naar slijtage van bewegende delen, vloeren, etc. De omgeving van de speelplaats is ook onderdeel van de inspectie. De inspecteur kijkt naar wat letsel zou kunnen veroorzaken, zoals losliggende tegels of een groenstrook die erg dicht langs een speelplaats ligt. 

En belangrijk: zijn alle onderdelen nog in originele staat? Bij tussentijdse reparaties kunnen namelijk andere onderdelen zijn gebruikt waardoor het toestel afwijkt van de originele staat en daardoor onveilig kan worden. En tot slot worden nek-, vinger- en voetbeknellingssituaties onder de loep genomen. Deze kunnen ontstaan door slijtage van het toestel en gevaarlijke situaties opleveren. Zo, de speelplaats is weer gecontroleerd en kan er weer een jaartje tegenaan!

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen
Balanceerparcours tegen speelheuvel op
Heuvelglijbaan
Schoolplein speeltoestellen

Ook een goed doordacht schoolplein?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen of mailen kan ook. Wij proberen je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Het schoolplein laten inrichten door Van Ee Speel

Een compleet ingericht schoolplein is een plein waar kinderen op alle zeven competentiegebieden optimaal kunnen ontwikkelen. Dankzij onze jarenlange ervaring en deze doordachte visie kunnen we je op een persoonlijke en passende wijze adviseren over alles wat bij het inrichten van een schoolplein komt kijken. Ons advies beslaat de totale indeling van de buitenruimte; van loopafstanden tot speelzones, van uitstraling tot duurzaamheid en van fietsenstalling tot ontmoetingsplekken. Het doel: op een gezonde wijze competentiegericht spelen, daarbij tegemoetkomend aan de pleinbehoefte van de kinderen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden betreft een schoolplein laten inrichten.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten