Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Openbare ruimte

Openbare ruimte belangrijk voor jongeren

Overlast in de buurt die veroorzaakt wordt door jongeren staat vaak bovenaan de lijst van ergernissen van buurtbewoners. Op straten, pleinen en in de parken worden jongeren steeds minder getolereerd. Maar ook jongeren horen erbij.

Net als iedereen hebben zij recht op gebruik van de openbare ruimte. Voor velen lijkt het ‘hangen’ van jongeren misschien een nutteloze tijdsbesteding, maar voor jongeren is het zeer zinvol en komen zij vooral voor de sociale contacten op straat.

De openbare ruimte is hierbij een ruimte waarbij ze hun gang kunnen gaan zonder toezicht van ouders. Over het algemeen zien we dat jongeren een ontmoetingsplek waar actie is en iets te beleven valt als favoriet beschouwen. Een plek waar je makkelijk toegang hebt tot een hapje en een drankje. Vaak is dit in de omgeving van een supermarkt, snackbar of in een winkelstraat: geen plek waar de gebruikers blij worden van de jongeren die hier verkeren.

Naast het hapje en drankje zijn activiteiten ook belangrijk voor jongeren. Dit kan zijn: het trapveldje, de voetbalkooi, de skatebaan en het basketbalveld. Hier zijn specifieke voorzieningen aangebracht voor jongeren.

Gratis adviesgesprekMeer advies
jongen puber basketbal

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Hit enter to search or ESC to close