Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Ieder kind is uniek. Ieder kind verdient onverdeelde aandacht. Ieder kind verdient passend onderwijs. Op zijn eigen tempo en spelenderwijs kan en mag een kind zich op eigen wijze ontwikkelen. Toch hebben kinderen qua ontwikkeling een aantal punten gemeen.

Albert van Ee, directeur van Van Ee Speel: “Het is bewezen dat kinderen die spelen op een groen schoolplein beter presteren op school. Daarbij is een gevarieerd schoolplein van groot belang omdat kinderen tegenwoordig meer en langer op school blijven vanwege voor- en naschoolse opvang.”

Klantbeoordeling 9,1/10
Ruim 30 jaar ervaring
Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Gezond gewicht

Het aantal kinderen met overgewicht neemt toe. Lopen, rennen, klimmen en klauteren houdt kinderen gezond, actief én op gewicht. Een uitdagend en groen schoolplein zet kinderen aan om te bewegen. Spelen in het groen heeft zo een positief gezondheidseffect. Ook leren kinderen omgaan met risico’s. Een speeltoestel biedt uitdaging en leert kinderen grenzen zien en verleggen. Daarnaast draagt een goed speeltoestel in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van hun motoriek.

Langer op school

Door de uitbreiding van de voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang zijn kinderen vaker op school. Een aantal dagen in de week zijn leerlingen vroeger op school dan gebruikelijk en blijven ook langer na schooltijd. Ook dan is gezond buitenvermaak ongelofelijk belangrijk. Kinderen kunnen hun energie en creativiteit kwijt, door variatie op het schoolplein. U snapt: Om deze reden zorgt een doordacht schoolplein voor speelplezier.

Gratis adviesgesprek

Samen spelen

Samen spelen is samen werken. In plaats van uitsluitend voetballende jongens op een betegeld schoolplein krijgen alle kinderen speelruimte door zones te creëren. Deze zones zorgen voor actief en rustiger spel en op deze manier ontstaat voor iedere groep een ‘eigen ruimte’. Dit kan door variatie in begroeiing, bestrating, hoogteverschillen en bebouwing. Ook vermindert een groen schoolplein agressie en leren kinderen nog beter samenspelen. Van Ee Speel denkt graag met u mee! Kijk gerust even op onze website voor inspiratie.  Gezonde en levenslustige kinderen zijn daarin ons gezamenlijke doel.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten