De juiste mix van speeltoestellen op het schoolplein

Een schoolplein zonder speeltoestellen is als een fiets zonder banden. Speeltoestellen in alle soorten en maten sieren dan ook de schoolpleinen in binnen- en buitenland. Speeltoestellen op basisscholen zijn essentieel als het gaat om de ontwikkeling van leerlingen. Kinderen oefenen hun behendigheid tijdens het rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen, schommelen … Ze leren balanceren, kruipen, ontwijken, afstanden inschatten …

Kinderen kunnen naast hun energie ook hun creativiteit kwijt tijdens het spelen op diverse speeltoestellen op het schoolplein. Daarbij is een gevarieerd schoolplein met hoge speelwaarde tegenwoordig belangrijker geworden omdat kinderen meer en langer op school blijven door voor- en naschoolse opvang.

 

Creatieve speeltoestellen voor het schoolplein

Van Ee Speel levert al jarenlang de meest creatieve speeltoestellen voor basisscholen. Wij richten schoolpleinen in op basis van competentie-ontwikkeling en adviseren directies en leerkrachten graag bij de keuze van de juiste speeltoestellen. Een goed ingericht schoolplein met diverse speeltoestellen kan ervoor zorgen dat kinderen minder verveeld raken. Daardoor is er vaak minder ruzie en meer rust in de klas.

Een kleine greep uit ons uitgebreide assortiment: schommels, klimbomen- of wanden, glijbanen, speelhuisjes, duikelrekken, zandbakken en watertafels. Klik hier om onze catalogus te downloaden! Daarin krijg je een totaaloverzicht van alle speeltoestellen voor schoolpleinen die Van Ee Speel kan leveren, plaatsen en onderhouden.

Van Ee Speel richt pleinen in met speeltoestellen van verschillende leveranciers. Zo hebben we een ruim en gevarieerd aanbod. Wil je jouw schoolplein vergroenen? Dan hebben we prachtige natuurlijke Robinia speeltoestellen. Wil je een hufterproof speeltoestel? Dan hebben we voor jou een ruim aanbod RVS speeltoestellen, in verschillende kleuren.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Groen schoolplein

Groene schoolpleinen zijn duurzaam en in combinatie met houten speeltoestellen een aanwinst voor de school. Om de juiste mix van speeltoestellen op het schoolplein te creëren, is uitdagend spelen een belangrijk ijkpunt. Kinderen leren op diverse (houten) speeltoestellen hun grenzen verleggen en angsten overwinnen. Op die manier ontwikkelen zij steeds meer zelfvertrouwen.

Veilige schoolpleinen

Van Ee Speel houdt bij de realisatie van een schoolplein uiteraard nauwlettend in de gaten of alles aan de huidige veiligheidseisen voldoet. Iedere basisschoolleerling, ongeacht leeftijd, moet gezond en veilig kunnen ontwikkelen op een mooi schoolplein met veilige speeltoestellen.