Veilig spelen op valondergrond

Kinderen willen spelen. Kinderen moeten kunnen spelen, en daarbij zoeken ze de risico’s op. De kans op kleine ongelukjes is daarbij onvermijdelijk, maar ook wenselijk. Zo blijft spelen voor de kinderen namelijk uitdagend en leerzaam. Maar wel binnen een paar kaders die verwondingen zoveel mogelijk voorkomen. Het kiezen van de juiste valondergrond voor een speeltoestel is daarin van groot belang. Deze dempt een eventuele val, waardoor het kind weer kan opstaan, verder spelen en een leerzame ervaring rijker is.

Veiligheidsgras

Weinig onderhoud, een lange levensduur en mogelijkheid voor creatieve uitspattingen? Met veiligheidsgras kun je alle kanten op. Dit kunstgras is leverbaar in verschillende kleuren en leuke vormpjes, voor een speels effect.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 10-15 jaar*
Onderhoud: 1x per jaar onderhoudsbeurt
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Bestand tegen vandalisme en slijtage
+ Naadloze toepassing
+ 8 jaar garantie
+ Keuze uit diverse kleuren en vormen
+ 100% recyclebaar

Houtsnippers

De speelplek een natuurlijke uitstraling geven? Hoetsnippers zijn dan de uitstekende oplossing als valondergrond voor een speeltoestel. Daarnaast zijn de snippers composteerbaar en daarmee een duurzame keuze.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: minimaal 4 jaar*
Onderhoud: 1x per kwartaal ondergrond egaliseren, 1x per jaar laagdikte meten
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Natuurlijke uitstraling
+ Flexibel materiaal
+ Kostenefficiënt
+ Composteerbaar

Valzand

Optimale valdemping tegen een relatief lage investering? En ook nog eens extra speelwaarde creëren door de zandbakfunctie? Kies dan voor speciaal valzand als ondergrond voor een speeltoestel.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 3 jaar*
Onderhoud: regelmatig aanvullen en vegen
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Zachte korrel
+ Blijft altijd los liggen
+ Biedt extra speelwaarde
+ Eenvoudig aan te brengen

Rubbertegels

Met rubbertegels kunt u een egale, veerkrachtige ondergrond realiseren. De rubbertegels zijn antislip, onderhoudsvriendelijke, weerbestendig, rolstoeltoegankelijk en isolerend. Ze worden onderling met elkaar verbonden door middel van pen-gat verbinding, zodat de ondergrond permanent vlak blijft liggen.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 5 jaar*
Onderhoud: Voorkom scherpe voorwerpen
TNO keuringsrapport

+ Duurzaam
+ Waterdoorlatend
+ Verschillende kleuren beschikbaar
+ Krimp- en maatvast

Gietrubber

Naast de rubbertegels bieden wij nu ook gietrubber aan. Gietrubber is een samenstelling van EPDM rubbergranulaten en bindbiddel. Doordat de bestandsdelen ter plaatse worden gemengd en vloeibaar worden aangebracht, ontstaat er een mooi aaneengesloten geheel. Daarnaast is de vloeibaarheid een groot voordeel bij het aanleggen van hoogte verschillen zoals speelheuvels.

Het gietrubber is te verkrijgen in verschillende kleuren en samenstellingen. Eén van die soorten is  de gerecyclede Nike versie. Dit soort bestaat uit een samenstelling van granulaten die afkomstig zijn van oude Nike schoenen. Hiermee is het product niet alleen duurzaam in levensduur maar ook in materiaal.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 5 jaar*
Onderhoud: Voorkom scherpe voorwerpen
TNO keuringsrapport

+ Duurzaam
+ Waterdoorlatend
+ Verschillende kleuren/samenstellingen beschikbaar
+ Krimp- en maatvast

 

Wilt u meer weten over valondergronden?

Vul onderstaand contactformulier in, wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. U kunt ons ook telefonisch of via de mail bereiken.

Contact

  • *Deze velden zijn verplicht om in te vullen

Onze gegevens

Van Ee Speel
De Standerd 6
3774 SC  Kootwijkerbroek

0342 – 751 950
verkoop@vaneespeel.nl