Skip to main content
zoeken phone

 Meer dan 30 jaar ervaring                              Klantbeoordeling 9,1/10                               Keuze uit 1600+ speeltoestellen

Zorg en welzijn

Spelenderwijs onbewust ontwikkelen

Start

Het team van Van Ee, komt ’s ochtends het bed uit, omdat we het fantastisch vinden om schoolpleinen zó in te richten dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van competenties van kinderen.

Dit doen wij onder andere door een divers aanbod (natuurlijke) speelaanleidingen/speeltoestellen te plaatsen. Deze speelaanleidingen doen een beroep op verschillende hersengebieden van kinderen. Hierdoor merken we dat kinderen minder verveeld raken op een plein, zodat er minder ruzie is én dat er meer rust in de klas komt omdat kinderen even lekker hun energie kwijt konden.

Belangrijke informatieOnze werkwijzeInspiratie

Vandaag nog advies aanvragen voor jullie schoolplein?

Aarzel niet langer. We reageren binnen 3 werkdagen met advies op maat.

Belangrijke informatie

Wat wordt vaak over het hoofd gezien bij een nieuw schoolplein?

Het schoolplein opnieuw inrichten? Hoeveel keren heb je dat al gedaan? Het inrichten van het schoolplein kan best een lastige taak zijn. Want er komt nu eenmaal meer bij kijken dan het uitzoeken van een schommel, een duikelrek en een speelkasteel.

Hieronder vind je alle publicaties en eBooks die wij geschreven hebben. Heb je vragen over een ander onderwerp of ben je benieuwd hoe onze aanpak op het plein van jouw school er uit ziet? Neem dan contact op.

Sluit jullie schoolplein al aan bij het leerplan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op het speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich door te luisteren of te lezen...

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op het speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich  door te luisteren of te lezen. Buiten dragen spelactiviteiten zoals rennen en schommelen bij aan ontwikkeling. Daarom is het van belang dat een schoolplein niet in wordt ingericht op de stijl van speeltoestellen, maar hoe ze bijdrage aan de competentieontwikkeling van kinderen.

Lees meer >

Is het gras écht groener bij de buren?

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vind je een antwoord op die vragen...

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vind je een antwoord op die vragen. Als Van Ee juichen we het enthousiasme over het inrichten van groene schoolpleinen toe. Daarnaast gaan wij heel bewust met jou meedenken over hoe we uw groene schoolplein ook beheersbaar kunnen houden, zodat het groene schoolplein groen blijft.

Lees meer >

Hoe verhoog ik mijn budget voor het schoolplein?

Alle kinderen verdienen een schoolplein dat uitdaagt om te bewegen. Wil je een nieuw speelterrein aanleggen? Of is de speeltuin toe aan renovatie...

Alle kinderen verdienen een schoolplein dat uitdaagt om te bewegen. Wil je een nieuw speelterrein aanleggen? Of is de speeltuin toe aan renovatie? Oriënteer je dan goed op de verschillende mogelijkheden om speeltoestellen te financieren. Je hoeft hierbij natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden. Om je te helpen hebben wij een document opgesteld met 10 financieringsalternatieven.

Lees meer >

Onze werkwijze

Schoolplein inrichten: hoe doe je dat?

Het uitzoeken van speeltoestellen voor op het schoolplein doe je vast niet elke dag. Wat is nu het belangrijkste om rekening mee te houden? Kwaliteit? Grote? Stijl? Waarschijnlijk zijn er verschillende meningen over in het team.

Van Ee focust op de ontwikkeling van kinderen. Daar waar juffrouws en meesters binnen de ontwikkeling stimuleren, gaan wij buiten verder. Door de juiste speeltoestellen te plaatsen zorgen we ervoor dat kinderen onbewust ontwikkelen. Omdat daarbij een variatie aan speelaanbod is opgenomen is er genoeg diversiteit zodat leerlingen zich niet hoeven te vervelen.

Lees verder

Hoe werkt dat dan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op een goed speelplein buiten verder.  Binnen ontwikkelen kinderen zich door te luisteren, puzzelen of lezen. Buiten dragen speelactiviteiten zoals rennen, schommelen of draaien bij aan hun competentieontwikkeling.

Zo bekijken we samen met de leerkrachten zeven competenties. Daarbij horen verschillende ontwikkelings- aspecten. Afhankelijk van de grote van het plein en van het budget kunnen we hier meerdere activiteiten bij plaatsen. Zo ontstaat er een totaal plaatje van de pleinbehoefte voor de leerlingen van alle leeftijden.

Bij een doordachte schoolplein-inrichting hanteert Van Ee Speel drie criteria:

Vrije ruimte

Deze ruimte is essentieel voor kinderen omdat zij daar heerlijk kunnen rennen en spelletjes doen zoals bijvoorbeeld tikkertje. De vrije ruimte bij een schoolpleininrichting prikkelt de creativiteit van leerlingen om eigen spel te bedenken.

Competenties

Een goed schoolplein sluit aan bij de behoefte van kinderen. Een gevarieerd schoolplein kun je inrichten op de manier zoals hierboven uitgelegd. Doordat kinderen niet alleen plezier hebben maar ook onbewust ontwikkelen krijgt het plein een extra dimensie.

Natuurlijke omgeving

Bij de inrichting van het plein is het belangrijk om rekening te houden met zonligging, begroeiing en natuurlijke routes. Hierbij hoort ook dat je nadenkt over welke kinderen waar spelen. Waar is de uitgang van de kleuters? Voelen kinderen zich veilig op ‘hun’ stukje plein?

Ook een goed doordacht schoolplein?

Neem contact met ons op via het contactformulier. Bellen of mailen kan ook. Wij proberen je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Inspiratie

Schoolplein projecten

Wij willen zoveel mogelijk helpen om een droom schoolplein te realiseren. Dat begint bij een goed beeld krijgen van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Niemand vindt het leuk om achteraf te denken: ‘Maar als ik dat had geweten…’ Wij adviseren scholen daarom de tijd te nemen om te oriënteren en zich te laten informeren over alle ins- en outs van het inrichten van een nieuw schoolplein. Speciaal daarvoor hebben wij een brochure gemaakt.

In de brochure staat vooral heel veel schoolplein inspiratie. Maar ook tips met wat je niet moet vergeten en wat de grootste blunders zijn geweest bij het inrichten van een schoolplein. Zo delen wij onze jarenlange ervaring met het inrichten van schoolpleinen.

Persoonlijk advies ontvangen?

Vul dan het formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Druk op enter om te zoeken of op ESC om te sluiten