Speeltoestel buiten

Home / Schoolpleinen / Speeltoestel buiten

Speeltoestel voor buiten

Speeltoestellen voor buiten maken een speelplein. Buiten leven en buiten spelen is gezond. Dat weten we allemaal. Zeker voor kinderen is het van belang dat ze regelmatig buitenspelen. Niet alleen hun gezondheid, ook hun ontwikkeling is erbij gebaat. De juiste buitenspeeltoestellen zorgen voor eindeloos speelplezier! Waar? Op een schoolplein, op een openbare ruimte, bij een recreatiepark of op het kinderdagverblijf.

Een goed ingerichte speelplek biedt voor elk wat wils. Dat betekent tegelijk dat kinderen van alle leeftijden er met plezier en veilig kunnen spelen op diverse speeltoestellen voor buiten. Op een klimtoestel, (houten) schommel of ander (houten) speeltoestel.

Buitenspeel toestellen op het schoolplein

Spelen, zwaaien, rennen, schommelen, graven én soms vallen… Het hoort bij een kind en bij buiten spelen op een schoolplein. Als kinderen zelfvertrouwen hebben, nieuwsgierig zijn, initiatief nemen en zich veilig voelen dan zijn de basiskenmerken aanwezig om ontwikkelingsgericht te kunnen spelen. En dat is voor Van Ee Speel van belang want het effect is dat kinderen groeien in den brede op sociaal-emotioneel vlak, cognitief en motorisch gezien. Een schoolplein wordt op die manier een uitdagende leeromgeving voor kinderen van alle leeftijden. En onze speeltoestellen voor buiten dragen daaraan bij. We denken dan ook graag met u mee om uw schoolplein zodanig in te richten dat het past bij uw school en bij het ontwikkelen van ieder kind afzonderlijk.

Speeltoestellen voor buiten: op een openbare ruimte

Gemeentes plaatsen op allerlei plekken in hun steden of dorpen speeltoestellen in de buitenruimte; pluspunten voor woonwijken. Dit moedigt natuurlijk kinderen aan om buiten te spelen. Samen met de kinderen uit de buurt in, op en om de buiten speeltoestellen avonturen beleven. Wat wij vaak zien en horen, is dat een speelplek in de openbare ruimte ook een ontmoetingsplek is voor ouders van de spelende kinderen. Om die reden staat er bij veel speelplekken ook een bankje of een picknicktafel. Zo wordt de ruimte om het speeltoestel heen direct goed benut. Hoe gezellig is het om op woensdagmiddag te lunchen met een aantal vaders of moeders uit de buurt, terwijl de kinderen samen spelen en leren? Onze speeltoestellen voor buiten zijn ‘hufterproof’ en hebben een garantie tot maar liefst 30 jaar!

Buitenspeel toestellen op een recreatiepark

Niet alleen binnen speeltoestellen zijn belangrijk voor uw recreatiepark. Sterker nog: leuke en veilige speeltoestellen voor buiten tillen uw recreatieruimte naar een hoger niveau. Jonge kinderen spelen het liefst in het oog van hun ouders, dus dat betekent kleine buiten speeltoestellen op korte afstand van bankjes bijvoorbeeld. Oudere kinderen chillen liever ergens waar ze wat meer privacy hebben.

Speeltoestellen voor buiten: bij de kinderopvang

Peuters die veel buitenspelen hebben een betere focus en betere ontwikkeling op sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en communicatief vlak. Daarnaast is de behoefte bij kleine kinderen vaak nog groot om te bewegen. Daarom is het goed om te kijken welke speeltoestellen geschikt zijn voor de jonge kinderen. Aan de ene kant de uitdaging die ervoor zorgt dat ze nadien weer even stil kunnen zitten, maar ook de veiligheid die hen tegen zichzelf beschermt. Hun enthousiasme en onwetendheid kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken als er niet goed nagedacht is over veiligheid. Zeker voor jonge kinderen, die zelf nog geen gevaar kunnen inschatten is een veilig speeltoestel belangrijk. Daarom is het zeker als het gaat om buiten speeltoestellen voor kinderopvang noodzakelijk dat ze zowel goedgekeurd als veilig zijn.

Van Ee Speel houdt in het advies voor kinderdagverblijven primair rekening met deze vereisten. Onze jarenlang ervaring zorgt ervoor dat we onze klanten maatwerk kunnen bieden. Zo weten we naadloos aan te sluiten bij de speelbehoeftes van peuters.

 

 

Vul het contactformulier in op de pagina. We maken dan een afspraak voor een speelplekscan.

Realisatie en onderhoud van de speelruimte

Wij ontzorgen helemaal. Als het idee is geboren kunt u het geheel met een gerust hart aan ons overdragen. Wij zorgen voor de levering van de speeltoestellen voor buiten, de realisatie van uw speeltuin of de openbare ruimte en indien gewenst het jaarlijkse onderhoud. Zo voorkomt u dat speeltuintoestellen op den duur een gevaar vormen voor kinderen omdat er bijvoorbeeld een plank losligt of touw versleten is. Veiligheid voor alles! Zo kunt u jarenlang eindeloos speelplezier bieden aan kinderen in elke leeftijdscategorie.

Inspiratie

Wilt u alvast ideeën opdoen? Kijk dan op onze inspiratiepagina. Zo kunt u zich alvast een voorstelling maken van de diverse mogelijkheden aan speeltoestellen die uitermate geschikt zijn voor iedere buitenspeelplek.

Proces

We horen u bijna denken: waar begin ik nu met het kiezen van het juiste buiten speeltoestel of buiten speeltoestellen? Wij komen kijken bij uw buitenruimte. Samen ontdekken we welke behoefte er ligt bij de gebruikers, ouders en natuurlijk u als school/gemeente of onderneming. Daarna kiezen we op basis van die behoefte het perfecte speeltoestel of de juiste mix van speeltoestellen. U krijgt een duidelijk en mooi 2d of 3d-ontwerp waardoor de buitenomgeving voor u gaat leven. Bij akkoord wordt het toestel geplaatst of de speelplek gerealiseerd. Gegarandeerd jarenlang speelplezier! En uiteraard kunt u daarbij op onze service en eventueel onderhoud rekenen.

Over ons

Wij zijn Van Ee Speel, dé Speelplaatsinrichters van Nederland. Wij vormen buitenruimtes om tot multifunctionele speel- en beweeglandschappen. Tot buitenruimte die voor iedereen aantrekkelijk is om in te zijn, te bewegen, te ontmoeten en te genieten.

Hierbij houden wij rekening met de behoeftes van de gebruikers, omgeving van de locatie en de sociaal-maatschappelijke context. Afhankelijk van het budget en kaders, kunnen wij volledig ontzorgen of juist een deel van het proces uit handen nemen.

Contact

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geïnteresseerd in onze speeltoestellen voor buiten? 

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Contact

  • *Deze velden zijn verplicht om in te vullen

Waarom Van Ee Speel?

  • Groot assortiment speeltoestellen en speelaanleidingen.
  • Goede kwaliteit: tot wel 30 jaar garantie.
  • Hoge betrokkenheid bij projecten.
  • Van ontwerp tot montage en jaarlijkse controle: alles onder 1 dak.
  • Gratis speelplekscan: een duidelijk advies.

Voorkom dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet!

Een speelplek inrichten doe je niet dagelijks. Het is een kostbare investering. Daarom vinden we het bij Van Ee Speel heel belangrijk om een goede start te maken. Waarbij uw vragen en wensen centraal staan. Door middel van concepttekeningen en kostenrampingen creëren we een realistische verwachting. Door alle betrokkenen tijdens het proces goed te informeren, voorkomen we vertraging of teleurstelling.

Contact

  • *Deze velden zijn verplicht om in te vullen

“Van Ee heeft ons een prachtig ontwerp aangeleverd waar iedereen weg van was. De montageploeg van Van Ee bestaat uit enthousiaste jongens die netjes en hard werken. Het hele traject is naar volle tevredenheid verlopen.”

( Directeur De Dijsselbloem uit Voorburg)

“De medewerkers en de leiding van Van Ee Speel zijn bijzonder service-bereid en zetten graag een extra stap om het eindresultaat tijdig op te leveren. Ik ben bijzonder tevreden.”

 

( Directeur Britisch School of Amsterdam)

“Vanwege de goede ervaring, met Van Ee Speel, bij de aanleg van het kleuterplein, op het gebied van kwaliteit en service, hebben we ook het grote plein door hen laten ontwerpen en aanleggen.”

( Dhr. P. Wiegel – Directeur Eben-Haëzerschool Elspeet)