WAT WORDT VAAK OVER HET HOOFD GEZIEN BIJ EEN NIEUW SCHOOLPLEIN?

Het schoolplein opnieuw inrichten? Hoeveel keren heb je dat al gedaan? Het inrichten van het schoolplein kan best een lastige taak zijn. Want er komt nu eenmaal meer bij kijken dan het uitzoeken van een schommel, een duikelrek en een speelkasteel.

Hieronder vind je alle publicaties en eBooks die wij geschreven hebben. Heb je vragen over een ander onderwerp of ben je benieuwd hoe onze aanpak op het plein van jouw school er uit ziet? Neem dan contact op.


Sluit jullie schoolplein al aan bij het leerplan?

Wat leerkrachten binnen doen, gaat op het speelplein verder. In school ontwikkelen kinderen zich  door te luisteren of te lezen. Buiten dragen spelactiviteiten zoals rennen en schommelen bij aan ontwikkeling. Daarom is het van belang dat een schoolplein niet in wordt ingericht op de stijl van speeltoestellen, maar hoe ze bijdrage aan de competentieontwikkeling van kinderen.

Is het gras écht groener bij de buren?

Waarom zou je een groen schoolplein willen en waar moet je op letten als je een groen schoolplein aanlegt? In dit eBook vind je een antwoord op die vragen. Als Van Ee juichen we het enthousiasme over het inrichten van groene schoolpleinen toe. Daarnaast gaan wij heel bewust met jou meedenken over hoe we uw groene schoolplein ook beheersbaar kunnen houden, zodat het groene schoolplein groen blijft.

Hoe verhoog ik mijn budget voor het schoolplein?

Alle kinderen verdienen een schoolplein dat uitdaagt om te bewegen. Wil je een nieuw speelterrein aanleggen? Of is de speeltuin toe aan renovatie? Oriënteer je dan goed op de verschillende mogelijkheden om speeltoestellen te financieren. Je hoeft hierbij natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden. Om je te helpen hebben wij een document opgesteld met 10 financieringsalternatieven.