Wat je vooral niet moet doen bij het inrichten van je schoolplein.

Een droomplein toekomstgericht inrichten, wat doe je wel of niet?

Een schoolplein inrichten doe je niet zomaar en daarbij ga je niet over een nacht ijs. Verschillende factoren spelen hierin een belangrijke rol, met in de hoofdrol de leerlingen van uw school! Want…de gezondheid en speelvreugde van kinderen staat op nummer 1. Voor jullie als schoolleiding, maar ook voor ons als Van Ee Speel.

Wij van Van Ee Speel geven er de voorkeur aan om eerst te kijken naar de manier waarop schoolplein bijdraagt aan de ontwikkeling van competenties van de leerlingen. Wat de leerkrachten binnen de school doen, willen wij buiten op het schoolplein van hen over nemen. Concreet betekent dat dat het kind centraal staat. Wat heeft een kind nodig om zich op zeven competentiegebieden (sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief, communicatief, moreel en expressief) te ontwikkelen? En is er voldoende diversiteit op het schoolplein aanwezig om kinderen te blijven uitdagen. Van Ee Speel helpt je graag om een toekomstgericht schoolplein in te richten. Hierboven alvast 6 tips om een goed schoolplein in te richten.

Hoe staat het met jullie schoolplein?

Hebben jullie een schoolplein waar bij het inrichten ervan (volgens u) een enorme blunder is begaan? Lopen er bij u altijd kinderen voor de schommel? Of moeten de allerkleinsten van uw school aan de kant voor 8ste groepers? Laat ons weten wat uw schoolplein-probleem is. Wij zijn benieuwd waar u tegenaan loopt.