Kleuters en peuters in de openbare ruimte

Kleuters en peuters in de openbare ruimte

In de openbare ruimte zijn goede speelplekken, op de juiste plek, erg belangrijk. Omdat de ruimte vaak beperkt is, blijft het een uitdaging om voldoende speelplekken te realiseren. Daarom kan het helpen om de ruimte een multifunctionele rol te geven. Ontmoeten, spelen, sporten en bewegen op een centralen plek in de wijk. Daarbij is het wel belangrijk dat alle gebruikers hun plek hebben en zich hierbij veilig voelen.

Leren spelen

In je kind nog jong, dan kan hij nog niet alleen op pad. De motoriek van peuters en kleuters is nog volop in ontwikkeling. En hoewel kleine kinderen vaak meer durven en kunnen dan we denken hebben kinderen van die leeftijd ook weinig besef van gevaar. Daarom is het goed dat jonge kinderen leren spelen, onder toezicht. Hierbij kunnen ze leren welke risico’s er zijn. Binnen een vertrouwde, veilige omgeving zal een kind zich al spelend kunnen ontwikkelen.

Ontlasten van ouders

Jonge ouders kunnen hun handen vol hebben aan alle taken die ze hebben.

Door te voorzien in speelaanleidingen voor jonge kinderen geef je jonge ouders een reden om naar buiten te gaan. Goed voor hun gezondheid én die van het kind.

Maar het spelen is niet alleen goed voor de gezondheid. Ook kan het voorzien in een stukje ontmoeting tussen (jonge) ouders. Door het speeltoestel laag bij de grond te houden kunnen kinderen al jong zelfstandig spelen. Op die manier hebben ouders ook even hun handen vrij.

Speeltoestellen voor peuters en kleuters

Van Ee Speel heeft een serie robinia-speeltoestellen speciaal voor jonge kinderen. Vraag ernaar bij onze verkopers.

PROBLEMEN OP UW HUIDIGE SPEELPLEIN?

Wanneer u problemen ervaart op uw huidige schoolplein kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. Samen met u er voor zorgen dat ieder kind zijn of haar uitdaging vind op de speelplaats. Bel 0342-751957 of mail naar verkoop@vaneespeeltoestellen.nl