Jongeren in de openbare ruimte

Jongeren in de openbare ruimte

Overlast in de buurt die veroorzaakt worden door jongeren staat vaak bovenaan de lijst van ergernissen van bewoners. Op straten, pleinen en in de parken worden jongeren steeds minder getolereerd. Maar ook jongeren horen erbij.

Openbare ruimte belangrijk voor jongeren

Net als iedereen hebben zij recht op gebruik van de openbare ruimte. Voor velen lijkt het ‘hangen’ van jongeren misschien een zinloze tijdsbesteding, maar voor jongeren is het zeer zinvol en komen zij vooral voor de sociale contacten op straat. De openbare ruimte is hierbij een ruimte waarbij ze hun gang kunnen gaan zonder toezicht van ouders. Over het algemeen zien we dat jongeren een ontmoetingsplek waar actie is, waar iets te beleven valt als favoriet beschouwen. Een plek waar je makkelijk toegang hebt tot een hapje en een drankje. Vaak is dit dus in de omgeving van een supermarkt, snackbar of in een winkelstraat, geen plek waar de gebruikers blij worden van de jongeren die hier verkeren. Naast het hapje en drankje zijn activiteiten ook belangrijk voor jongeren. Dit kan zijn: het trapveldje, de voetbalkooi, de skatebaan en het basketbalveld. Hier zijn dus specifieke voorzieningen aangebracht voor jongeren.

Over het algemeen zien we dat jongeren een ontmoetingsplek waar actie is, waar iets te beleven valt als favoriet beschouwen.

PROBLEMEN OP UW HUIDIGE SPEELPLEIN?

Wanneer u problemen ervaart op uw huidige schoolplein kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. Samen met u er voor zorgen dat ieder kind zijn of haar uitdaging vind op de speelplaats. Bel 0342-751957 of mail naar verkoop@vaneespeeltoestellen.nl