Groen schoolplein is goed voor iedereen

GROEN SCHOOLPLEIN IS GOED VOOR IEDEREEN!

Ieder kind is uniek. Ieder kind verdient onverdeelde aandacht en passend onderwijs. Op zijn eigen tempo, spelenderwijs kan en mag een kind zich op eigen wijze ontwikkelen. Toch hebben kinderen qua ontwikkeling een aantal punten gemeen. Albert van Ee, directeur van Van Ee Speel: “Het is bewezen dat kinderen die spelen op een groen schoolplein beter presteren op school. Daarbij is een gevarieerd schoolplein van groot belang omdat kinderen tegenwoordig meer en langer op school blijven vanwege voor- en naschoolse opvang.”

GEZOND GEWICHT

Het aantal kinderen met overgewicht neemt toe. Lopen, rennen, klimmen en klauteren houdt kinderen gezond, actief én op gewicht. Een uitdagend ingericht en groen schoolplein zet kinderen aan om te bewegen. Spelen in het groen heeft zo een positief gezondheidseffect. Ook leren kinderen omgaan met risico’s. Een speeltoestel biedt uitdaging en leert kinderen grenzen zien en ook verleggen. Een goed speeltoestel draagt daarnaast in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van hun motoriek.

LANGER OP SCHOOL

Door de uitbreiding van de voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang zijn kinderen vaker op school. Een aantal dagen in de week zijn scholen hun leerlingen vroeger op school dan gebruikelijk en blijven ook langer na schooltijd. Ook dan is gezond buitenvermaak ongelofelijk belangrijk. Kinderen kunnen hun energie en creativiteit kwijt, door variatie op het schoolplein. U snapt: daarom zorgt een doordacht schoolplein voor speelplezier.

“Wist u dat een groen schoolplein de basis zorgt voor een toekomstig betrokken natuurliefhebber? Want een groen schoolplein biedt kinderen dagelijks de kans op een natuurbeleving. Juist dát is de basis voor hun gedrag in de toekomst”, aldus Albert van Ee.

SAMEN SPELEN

Samen spelen is samen werken. In plaats van uitsluitend voetballende jongens op een betegeld schoolplein krijgen alle kinderen speelruimte door zones te creëren. Deze zones zorgen voor actief en rustiger spel en op deze manier ontstaat voor iedere groep een ‘eigen ruimte’. Dit kan door variatie in begroeiing, bestrating, hoogteverschillen en bebouwing. Van Ee Speel denkt graag met u mee! Kijk gerust even op onze website voor inspiratie. Door een groen schoolplein vermindert agressie en leren kinderen nog beter samenspelen. Gezonde en levenslustige kinderen zijn daarin ons gezamenlijke doel.