Gemeente Hoevelaken heeft nieuwe speelplek

Precies een jaar nadat de toekomstige bewoners bij elkaar kwamen om de start te vieren van het nieuwbouwproject de Beeckhof, gevestigd op het voormalige terrein van Roussel en BVA Auction, in de oksel van de Stoutenburgerlaan/ Koninginneweg, verrichtte wethouder Wim Veelen op 1 februari de officiële openingshandeling van de in december in gebruik genomen kinderspeelplaats. Hij deed dit door een lint door te knippen, waarna een confettikanon voor een verrassend speelse aanblik zorgde.

De speeltoestellen zijn verzorgd door Van Ee Speeltoestellen uit Kootwijkerbroek. Dick van Doornik, projectbeheer en planning bij Van Ee: ,,De speelplek heeft voor ieder wat wils. Zo hebben we een voetbalveld met doeltjes, een groot kleurrijk speltoestel, een dubbel duikelrek en een draaitoestel geplaatst. Hierdoor is de diversiteit in het spelen erg groot en kunnen zowel jonge als oudere kinderen met plezier hun persoonlijke en sociale competenties ontwikkelen. Als we aan het werk zijn dan verdringen de kinderen zich altijd om ons heen. Zij zijn natuurlijk erg enthousiast en razend benieuwd naar hun nieuwe speeltoestel. En, als je in Hoevelaken per ongeluk je waterpas laat liggen, dan is er een bewoner die er op past, en een dag later krijg je hem weer terug, mooi toch?”